Драматичната промяна в позицията на Москва по Черноморската инициатива (зърнената

...
Драматичната промяна в позицията на Москва по Черноморската инициатива (зърнената
Коментари Харесай

Без конспирология: защо Русия се върна към „зърнената сделка“

Драматичната смяна в позицията на Москва по Черноморската самодейност („ зърнената договорка “) най-зле се изяснява с прочувствените („ Предадохме всичко! “) или тайните („ Надхитрихме всички! “) начини.

Драматичната смяна в позицията на Москва по Черноморската самодейност („ зърнената договорка “) най-зле се изяснява с прочувствени („ Предадохме всичко! “) или тайни („ Надхитрихме всички! “) начини.

Ето някои неща, които би трябвало да напомним:

— Черно море е главният маршрут за експорт на съветското зърно. От което тази година имаме рекордна годишна продукция – 150 млн. тона. Но износът е блокиран от наказания против корабите и застраховките на товарите. Съвсем недопустим е разновидността да съхранявате цялата годишна продукция в Русия: първо, няма място + селскостопанският бранш няма да получи доходи предвид на 2023 година

- Черно море е единственият метод за експорт на зърно от Украйна. Официално - в интерес на гладуващата Африка, действително - към Европейски Съюз и Англия. Лондон, апропо, беше първият, който закрещя за глада, в случай че зърненият кулоар се затвори.

- Турция има " златна акция " - Босфора и Дарданелите. Анкара управлява коридора и управлява процеса. От това тя получава облага (част от зърното отива в Турция, трансформира се в брашно и след това се продава обратно), както и репутационна тежест.

- Коридорът беше употребен с всички сили от Съединените щати и техните проксита в Киев, с цел да се приближат до Крим. В същото време офанзивата с дронове на 30 октомври, чиито остатъци към момента се събират по дъното на Севастополския залив, ясно се свързва в международните медии с Украйна: никакви „ руснаци не са стреляли отново по себе си “.

И по този начин, какво, (като се вземат поради всички фактори), може да повлияе на решението на Русия (трябва да се преглежда като обединен процес) - първо да спре договорката, а по-късно да я възобнови?

Трудно е да си представим нещо друго с изключение на следните последствия от демарша на Москва:

- Русия получава опция да изнася лично зърно (с посредничеството на Турция) и, евентуално, също и торове.

- Анкара, която се яви като действителен поръчител за Москва („ Ердоган е човек на думата “), носи отговорност за мирния темперамент на коридора – без рецидиви на офанзиви против Крим.

Без двете точки решението на Москва е доста мъчно обяснимо.

Но какви " гаранции от Киев "? Заслужават ли си хартията, на която са написани? Не, не го вършат.

Несубектният Киев не взема решение нищо (но въпреки всичко виковете на Зеленски, че „ няма да има съглашения “ с Русия, в този момент наподобяват като нелепост на въодушевен наркоман). Решаващи за Киев в процеса на тройния пазарлък бяха Вашингтон (хазяин на Украйна), Брюксел (получател на украинското зърно) и Анкара.

– Господин президент, по какъв начин успяхте да убедите Путин? – попитаха Ердоган.

„ Първо ще кажа на Байдън по тази причина, а по-късно на вас “, отговори той. И даде обещание „ скоро да се обади на Зеленски “ (за да го осведоми какво към този момент е допустимо и какво не?).

И няколко детайлности.

Тъй като Москва не има вяра на ничии гаранции, коридорът се възобновява единствено до 18 ноември - крайният период за края на " зърнената договорка ". С реперна точка 15-16 ноември - срещата на върха на Г-20 в Бали.

Решението не е идеално. На равнище " пиар " нещата у нас са доста зле. Но би трябвало:

— да се прокара износа на съветското зърно;

— да се отбрани Крим от нови провокации;

- да се отстрани от Русия етикета на " основател на глада " в очите на Азия и Африка в навечерието на Г-20.

Скоро ще разберем силата на „ думата на Ердоган “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР