Драматичен театър започва новите репетиции за спектакъла си „Коприна” в

...
Драматичен театър започва новите репетиции за спектакъла си „Коприна” в
Коментари Харесай

Коприна разказва за бунтове на самураи и голяма любов

Драматичен спектакъл стартира новите подготовки за спектакъла си „ Коприна” при започване на октомври. Целта е трупата да приготви премиерата му за декември.

Режисьорът Диана Добрева към момента не е избрала съответните артисти за историята на италианеца Алесандро Барико, която бе превърната в театрална режисура от Александър Секулов.

В романа „ Коприна” се споделя за френски търговец, който доближава Япония, с цел да внесе в родината си копринени буби. Дребният бизнесмен Ерве се влюбва в безименно японско момиче.

В спектакъла става въпрос за основни исторически събития от епохата – съдът над първата стихосбирка на Шарл Бодлер „ Цветя на злото”, протести на селяни и самураи в Япония и акостирането на американските бойни кораби в затворената до този миг страна.

Цялото блуждаене на Ерве е като продължение на концепцията за Пътуващия човек – нещо, което бе стартирано в спектакъла „ Одисей”.

Автор на костюмите е Марина Райчинова, а декорите са на Мира Каланова. Режисьор е Диана Добрева, композитор е Петя Диманова, а драматург е Александър Секулов.

Алесандро Барико е прочут публицист, публицист и режисьор. Другият му разказ „ Океан море” е не по-малко известен. „ Коприна” е финансиран от програмата „ Наследство 2021” на фондация „ Пловдив 2019”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР