Драматичен театър “Никола Вапцаров - Благоевград подготвя поредната си впечатляваща

...
Драматичен театър “Никола Вапцаров - Благоевград подготвя поредната си впечатляваща
Коментари Харесай

В Благоевград: Премиера на рождения ден на Инфантата в драматичен театър Н.Вапцаров

Драматичен спектакъл “Никола Вапцаров ” - Благоевград приготвя следващата си впечатляваща премиера. На 27 април от 18. 00 часа в огромната му зала феновете ще могат да се насладят за първи път на зрелищната интерпретация на безконечната приказка на Оскар Уайлд “Рожденият ден на инфантата ”.
Представлението е дело на режисьора Тодор Вълов и сценографа Наталия Гочева - едни от най-отличаваните експерти в региона на кукления спектакъл. От няколко месеца насам актьорите Лора Христова, Катя Иванова, Недиляна Павлик, Пепа Манева, Александър Митев, Димитър Стойнов, Аладин Алиибрахим и Теодор Куков репетират интензивно, с цел да основат следващия бисер в репертоара на театъра.
“Рожденият ден на инфантата ” е неповторимо заглавие в афиша на Драматичен спектакъл “Никола Вапцаров ” - фамилен спектакъл за деца над 7 години и техните родители. Това е приказка за жестокостта в индивида, породила се от външните условия в света на възрастните. Спектакълът търси отговор на въпроса по какъв начин неналичието на обич погубва способността за съчувствие. Макар и тъжни, приказките на Оскар Уайлд пленяват с грациозен изказ, истински и ексцентрични хрумвания, искреност и възприятие за комизъм, а новата театрална реализация на Тодор Вълов съчетава детайли както от трагичния, по този начин и от кукления спектакъл и дава поръчка за нещо извънредно.

Д. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР