Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград изпраща 2020-та с ново

...
Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград изпраща 2020-та с ново
Коментари Харесай

„Колко е важно да бъдеш сериозен“ вече и на сцената на Благоевградския театър

Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград изпраща 2020-та с ново зрелище, което феновете ще могат да гледат при започване на идната година. Това оповестяват от театъра.

След сполучливите министър председатели на спектаклите „ Тартюф “ и „ Панаир на суетата “, екипът на благоевградския спектакъл продължава да обогатява своя репертоар в сезон 101 на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “.

Новото зрелище – „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ е идната модерна интерпретация на класическо произведение, което публиката ще може да види на сцената. Режисьор на комедията на Оскар Уайлд е Антон Угринов – приключил „ Актьорство за трагичен спектакъл “, по-късно „ Режисура “, Антон Угринов в този момент е учител в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “. Той слага на сцените на спектакъл „ Възраждане “, театрална работилница „ Сфумато “, Народен спектакъл „ Иван Вазов “, а „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ е първата му режисура в Благоевград. Сценограф на представлението е Ванина Цандева – един от младите, изобретателни сценографи, изграждащи актуалната визия на театъра; композиторът на представлението – Калин Николов е написал музиката за повече от 100 постановки и филми. Отличен е с театралните награди Икар и Аскеер за авторската си музика.

В новия театър вземат участие актьорите Нено Койнарски, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Жанет Керанова и Мариана Бонева. В две от основните функции, феновете ще видят най-новите попълнения в трупата на театъра – Недиляна Павлик и Йордан Ангелов, които тази година приключиха НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на проф. Стефан Данаилов. В представлението ще вземат участие и студенти от Югозападен университет „ Неофит Рилски “, компетентност „ Актьорско майсторство “.

Зрителите ще могат да гледат новата режисура „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ на сцената на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ за първи път през месец март 2021 година. Спектакълът се осъществя с поддръжката на Община Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР