Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград е с одобрена концепция

...
Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград е с одобрена концепция
Коментари Харесай

Благоевградският театър кандидатства по проект за обновяване и модернизиране

Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград е с утвърдена идея за вториетап на план за финансиране от Министерството на районното развиване иблагоустройство.

Интегрирани териториални вложения (ИТИ) е териториаленинструмент, който се осъществя с поддръжката по Приоритет 2 " Интегриранотериториално развиване на районите “ на ПРР 2021-2027 година, както и със средства от другипрограми, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване и Европейскиясоциален фонд+.

Целта на инструмента ИТИ е да се насърчи партньорството исътрудничеството сред разнообразни общини, институции и заинтригувани страни, оповестиха от културния институт.Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ е в партньорство с Община Благоевград, както иОбщините Гоце Делчев и Симитли, а задачата на концепцията е културните институти вградовете да се трансформират и модернизират по метод, отговарящ на съвременнитетенденции, да притеглят нови аудитории, съидейници и сътрудници за реализация иразвитие в културната среда.

Предвидени са редица действия, като за културната институция в Благоевград тевключват повсеместен ремонт на постройката на театъра, възобновяване и модернизиране натехниката. В концепцията са включени и цифрови решения за превръщането на театърав атрактивен туристически обект, а някои от тях са: VR преживяване, интерактивни таблас информация за историята на театъра, АR портрети на разнообразни актьори, които присканиране да оживяват и други

Сред главните действия в концепцията е откриването на нови работни места занеактивни и безработни младежи до 29 години и лица над 29 години.

Предвидените вложения от сходен план ще подкрепят развиването на културниятуризъм на национално, европейско и интернационално равнище.

На 10 април следва обществено публично разискване на концепцията, на което сапоканени всички заинтригувани от културата и туризма поданици на Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР