Драматичен край и 1:1 между отборите на Левски и Етър

...
Драматичен край и 1:1 между отборите на Левски и Етър
Коментари Харесай

Пропусната дузпа и вратарски гаф лишиха "Левски" от успех срещу "Етър"

Драматичен край и 1:1 сред тимовете на " Левски " и " Етър " Велико Търново в мач от 25-ия кръг на Първа лига, игран на " Георги Аспарухов ".

Домакините могат единствено да съжаляват за изпуснатите три точки, откакто в добавеното време на срещата Филипе Нашименто пропусна да се разпише от дузпа. А преди този момент " виолетовите " поведоха с гол на Велко Батрович в 62-ата минута след извънредно груба неточност на вратаря на " Левски " Николай Кръстев. Резервата Сержиу Буш изравни в 71-ата минута.

Това тъждество остави отбора на Делио Роси на трето място в класирането, като " Левски " към този момент изостава на 10 точки от ЦСКА в класирането. Отборът на " Етър " пък е предпоследен.

" Левски " сътвори две доста положителни положения още в първите пет минути, като и при двете рискове ефективно присъединяване имаше Паулиньо. Бразилецът подаде първо на Кабрал и той се забави с удара, а по-късно проби по лявото крило и пусна топката на дузпата за Ривалдиньо, който обаче реши да я спре, вместо да стреля с едно допиране. И неговият удар беше слаб, а Христо Иванов го улови без особени проблеми.

" Левски " беше покрай гол и в 14-та минута, когато Афонсо Фигейредо центрира в наказателното поле и Филипе Нашименто засече топката със странична ножица, само че я изпрати над напречната греда.

" Етър " удари греда в 37-та минута. Иван Стоянов догони съвсем изгубена топка и центрира в наказателното поле, а Сам Бадара я насочи към вратата с глава. Сигурен че топката ще излезе в навън, Николай Кръстев не игра с нея, а тя се удари в напречната греда и се върна пред него. Там обаче беше Давид Яблонски, който я почисти надалеч от вратата.

" Левски " и " Етър " имаха по едно състояние в първи 20 минути на второто полувреме, като търновците се възползваха от своето и поведоха в резултата. Николай Кръстев изпусна топката при центриране в 62-та минута и тя попадна на крайници на Велко Батрович, който вкара на празна мрежа за 1:0. Минути по-рано Христо Иванов отрази рисков удар на Роман Прохазка.

" Левски " изравни в 72-та минута, когато Паулиньо подаде към Серджиу Буш в наказателното поле и макар че Христо Иванов избави първия удар, румънецът вкара на добавка за 1:1.

След това " сините " натиснаха и получиха дузпа в четвъртата минута на добавеното време, само че Филипе Нашименто стреля настрана от вратата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР