Драматичен Коалиционен съвет на Обединените патриоти в отсъствието на лидера

...
Драматичен Коалиционен съвет на Обединените патриоти в отсъствието на лидера
Коментари Харесай

Валери Симеонов няма да подава оставка

Драматичен Коалиционен съвет на Обединените патриоти в отсъствието на водача на " Атака ". Красимир Каракачанов се разгласи срещу настояването за оставката на Валери Симеонов, макар продължаващите митинги на майките на деца с увреждания. За оставката му упорства и Волен Сидеров. В опит да успокои напрежението по-рано денем Валери Симеонов прикани организациите, обмислящи контрапротест в негова отбрана, да не стачкуват.

Надежда Василева наблюдава развиването на рецесията през днешния ден.

Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли отбрана от контрапротестиращи със средствата на махленски напън. И застана пред медиите с убеждението, че стабилността на държавното управление не зависи от това дали ще остане на поста.
Валери Симеонов, вицепремиер: Аз се усещам задоволително убеден и уверен в това, което правя. Не мисля, че моята оставка и моята фигура е кой знае какъв брой значима, само че не мога да приема морални оценки от всевъзможни направления, от горе, от долу, от лево, от десно.
Преди Коалиционния съвет пък другият вицепремиер Красимир Каракачанов съобщи, че до момента е балансирал сред настроенията на сътрудниците си.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Една година и половина се върших на синя каска. Аз повече ролята на синя каска няма да играя.
Часове по-късно, в " Обединени патриоти " се сплотиха единствено две от общо трите партии. А " Атака " отсъстваше.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Какво значи оставката на един вицепремиер. Бях доста впечатлен, че госпожа Нинова ме прикани аз да бъда индивидът, който да смъкна държавното управление, искайки оставката на господин Симеонов. Само представяйки си, че това значи Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се върнат на власт, за мен това не е решение на въпроса. Второ - в случай че изгоним НФСБ от ръководството, какво чака държавното управление? Трябва да разчитаме на кой? На Марешки? Съжалявам, за мен това не е опция. Едно такова нещо значи в действителност, че и ние си тръгваме. Както не поддържаме за промяната на Волен Сидеров от поста му ръководител на ПГ, по този начин не поддържам и концепцията за оставката на Валери Симеонов. Как да го кажа по-ясно?
Валери Симеонов още веднъж съобщи, че думите му за майките са разбрани неправилно.
Валери Симеонов, вицепремиер: Аз да се извиня, че не съм вярно свестен? Валери Симеонов не е урод, Валери Симеонов има неработоспособен в дома си. Има очи на главата си и то се вижда, че част от децата в тези колички имат физически недъзи, те са деформирани, с деформирани крака. Нима някой от вас позволява, че аз съм подобен урод, ненормалник, мизантроп, че ще кажа, че тези деца се преструват на заболели. Съвсем не е това смисълът. Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Г-н Симеонов малко по-внимателно би трябвало да сортира думите, с които се показва. Аз персонално не бих употребявал сходни думи. Искате опрощение, добре, в случай че господин Симеонов не е бил вярно свестен, ок.
Симеонов обаче и през днешния ден разяснява държанието на протестиращите майки.
Валери Симеонов, вицепремиер: Когато минавам аз, когато минават други хора инвалиди като тях, по какъв начин викат - убийци. Смятате ли, че това е моралният аршин на страната - тези дами, те ли са моралният аршин.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Целият този митинг беше политически експлоатиран.
И двамата сътрудници са безапелационни, че обединението " Обединени патриоти " остава.
 Майките на деца с увреждания не престават да упорстват за оставката на Симеонов Майките на деца с увреждания не престават да упорстват за оставката на Симеонов
Майките на деца с увреждания няма да се откажат от своите претенции, те упорстват за оставката на Валери Симеонов поради неговите думи "кресливи дами, с...

От ГЕРБ разясниха, че нито една от партиите в " Обединени патриоти " не се е отказала от съдружното съглашение, тъй че не може да се приказва за неустойчивост в ръководството.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Има фактически проблем в тъй наречените дребна коалиция на Оперативна програма и аз съм уверен, че с идните дни ще може да се изчистят тези недоразумения. Когато има тематики, които можем да дискутираме и да стигат като информация до всички жители, сами разбирате, че по-добре е да схванат какво ще се гласоподава за идния проектобюджет за 2019 г, какви са секторните политики и промените, които се вършат в сравнение с да се занимаваме с междуличностни несъгласия, които пораждат.
Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова министър председателят Бойко Борисов не може да овладее обстановката в страната. Социалистите са внесли искане в Народно събрание на следващия ден като първа точка в дневния ред да бъде изслушан вицепремиерът Валери Симеонов.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: За първи път ми наподобява безпомощен и беззащитен като министър председател да реши казуса. Вчера по трансферира на Каракачанов, оня ден на Волен Сидеров това не е нито лидерско, нито премиерско. Когато страната ти е в такава рецесия, когато обществото е по този начин настръхнало, зле наподобява да си безпомощен и да показваш това изтощение, че не можеш да се оправиш с тази обстановка. Българска социалистическа партия оттук насетне - стройна, бърза организация по подготовка за предварителни избори.

Утре следва гласуването на избор на съмнение против държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия поради политиките в областта на опазването на здравето.

Досега " Обединени патриоти " бяха единни в позицията, че ще поддържат държавното управление при гласуването на вота. Предстои да забележим обаче дали след днешния Коалиционен съвет ще има смяна в позициите на депутатите от " Атака ". ГЕРБ и " Обединени патриоти " имат общо 122 депутати, седем от тях от партията на Волен Сидеров, тъй че чакаме забавно развиване на обстановката в пленарна зала на следващия ден.

Гласуването на вота е от 9 ч сутринта.

 Красимир Каракачанов: ​Правителството не би трябвало да пада Красимир Каракачанов: ​Правителството не би трябвало да пада
Мисля, че държавното управление не би трябвало да пада. Това сподели пред публицисти вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, помол...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР