Драмата в мача на Ивайло бе голяма Лудогорец триумфира със

...
Драмата в мача на Ивайло бе голяма Лудогорец триумфира със
Коментари Харесай

Дузпи решха спора: Лудогорец спечели Суперкупата на България

Драмата в мача на " Ивайло " бе огромна
Лудогорец победи със седмата си Sesame Суперкупа на България, откакто се наложи над ЦСКА 1948 с 4:2 след осъществяването на дузпи.

Преди това двата отбора приключиха при резултат 1:1 редовното време на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново. " Орлите " съумяха да излязат напред в резултата още в 10-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа от страна на Оливие Вердон.

ЦСКА 1948 остана с човек по-малко на терена на старта на второто полувреме, откакто Джонатан Перейра получи втори жълт и респективно червен картон. " Червените " изравниха в 62-ата минута след гол на Неделко Пишчевич, като съумяха да задържат равенството до края на постоянните 90 минути.

ЦСКА 1948 стартира мощно дуела, като стигна до първото чисто състояние. В 3-ата минута след центриране на Талис от корнер, Реян Даскалов шутира от придвижване, само че ударът му бе блокиран от защитник на Лудогорец.

Лудогорец разпростра добре своя контраофанзива, като Бърнард Текпетей изведе Кайо Видал, който навлезе в наказателното поле на ЦСКА 1948, след което бе повален на тревата от Джонатан Перейра. Георги Кабаков не се поколеба и отсъди 11-метров углавен удар за " орлите ". Оливие Вердон се нае с осъществяването на дузпата в 10-ата минути и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, с цел да изведе своя отбор напред в резултата.

Текпетей проби по десния фланг по превъзходен метод посредством дрибъл, като комбинира с Квадво Дуа, който от добра позиция не съумя да откри очертанията на вратата в 15-ата минута.

Ивайло Чочев получи дълго подаване в 24-ата минута, като се оправи с защитник на Лудогорец, само че по-късно ударът му бе отразен. Талис центрира от последвалия корнер, като Реян Даскалов смъкна с глава за Чочев, който се опита да трансферира Серджио Падт, само че топката кацна на напречната греда.

Бърнард Текпетей се опита да изненада Даниел Наумов с удар от далечна отдалеченост в 33-ата минута. Топката обаче мина около десния непряк дирек на вратата на ЦСКА 1948.

Радослав Кирилов стреля от воле, откакто се възползва от рикоширала топката в наказателното поле на Лудогорец в 44-агта минута, само че не откри очертанията на вратата.

ЦСКА 1948 остана с човек по-малко на терена още на старта на второто полувреме. Джонатан Перейра удари с лакът в лицето Кайо Видал, а основният рефер Георги Кабаков му подвигна втори жълт и респективно червен картон в 48-ата минута.

Педриньо центрира от корнер на първа греда в 62-арата минута, където Ивайло Чочев отклони с пета за Неделко Пишчевич. Опорният халф на ЦСКА 1948 се измъкна от персоналния си надзирател и отблизо разстояние не остави никакви шансове на Падт да отрази, с цел да възвърне паритета в резултата.

Рик Джонатан центрира на втора греда в 80-ата минута, където Оливие Вердон стреля от воле към долния десен ъгъл на вратата, само че Даниел Наумов се намеси и отрази.

Якуб Пьотровски напредна през центъра посредством дрибъл и насочи мощен удар от далечна отдалеченост в 86-ата минута, само че топката рикошира право в напречната греда. Последва добавка от страна на Педро Нареси, само че този път Даниел Наумов отрази.

Рик Джонатан напредна по лявото крило, след което центрира на втора греда за Руан Секо, чийто удар с глава мина около левия непряк дирек на вратата на Даниел Наумов в 88-ата минута.

Лудогорец и ЦСКА 1948 приключиха при резултат 1:1 в постоянното време и по този начин се стигна до осъществяването на 11-метрови наказателни удари.

Лудогорец - ЦСКА 1948 1:1

1:0 Оливие Вердон 10 (д.)

1:1 Неделко Пишчевич 62

При дузпите: Лудогорец - ЦСКА 1948 4:2

Лудогорец: Квадво Дуа - гол; Тодор Неделев - гол; Якуб Пьотровски - спасяване; Аслак Фон Витри - гол; Оливие Вердон - гол;

ЦСКА 1948: Педриньо - гол; Бирсент Карагарен - спасяване; Емил Ценов - гол; Реян Даскалов - пропуск; 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР