Драмата със заложници в банка в Бейрут, Ливан, приключи в

...
Драмата със заложници в банка в Бейрут, Ливан, приключи в
Коментари Харесай

Похитителят от Бейрут е пуснал заложниците и е получил част от парите си

Драмата със заложници в банка в Бейрут, Ливан, завърши в четвъртък, откакто управляващите се съгласиха да дават на похитителя непълен достъп до замразените му средства в подмяна на освобождението на всичките шестима заложници , съобщи Ройтерс.

42-годишният Басам ал-Шейх Хюсеин в квартал Хамра в Западен Бейрут с огнестрелно оръжие малко преди обяд в четвъртък, сподели източник от силите за сигурност пред Ройтерс.

" Той изиска достъп до към 200 000 $, които имаше в банковата си сметка. Когато служителят отхвърли да му даде достъп до средствата, той стартира да крещи, че роднините му са в болница. След това извади револвер ", сподели източникът.

Ситуацията със заложниците завърши след шест часа, когато банката се съгласи да даде на мъжа към 30 000 $, споделиха сестра му и ръководителят на локална банкова асоциация пред локални медии . Не беше ясно незабавно дали изискванията на съглашението включват някакви престъпни обвинявания.

Някои клиенти на банката са съумели да избягат, преди той да затвори вратите на клона, сподели източникът.

Най-малко един възрастен жител е бил освободен от банката заради възрастта си и държавни договарящи са били изпратени, с цел да стартират диалози с похитителя, сподели вътрешното министерство.

Останалите шестима заложници са били един клиент и петима банкови чиновници, в това число мениджъра на банката Хасан Халауи, който е приказвал с Ройтерс по телефона от клона на банката.

Ливанската медия Al-Jadeed заяви, че са били създадени минимум два изстрела. Ливанският Червен кръст сподели пред Ройтерс, че е изпратил кола за спешна помощ на мястото на случая.

По време на обстановката със заложниците пред банката се е събрала навалица, скандираща: " Долу ръководството на банките! "

Откакто, ливанските банки ограничиха тегленето на твърда валута за множеството инвеститори по време на тригодишния финансов срив в страната , който остави повече от три четвърти от популацията в затруднено финансово положение даже при вложени средства в банките до които те нямат достъп.

Банките споделят, че вършат изключения за филантропични случаи, в това число болнични грижи , само че вложителите и техните представители споделиха на Ройтерс, че тези изключения са необичайност .
 Ливан избира парламент след години на рецесии
Ливан избира парламент след години на рецесии

3,91 милиона гласоподаватели имат право на глас и би трябвало да изберат 128 депутати

на 4 август 2020 година умъртви повече от 200 души и остави големи следи от вреди.

Икономическата рецесия се утежни заради загубата на стойност на локалната валута по отношение на $, източването на валутните запаси на страната и причиняването на сериозен дефицит на гориво.

Прекъсването на електрозахранването е също постоянно срещано събитие в страната, като от време на време няма ток по 20 часа дневно.

Блокирането на зърнените доставки от Украйна поради съветското навлизане там в допълнение усложни обстановката в страната , защото Ливан обичайно купува жито и други зърнени храни точно от Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР