Драмата с изравнителните сметки за парното би трябвало да приключи

...
Драмата с изравнителните сметки за парното би трябвало да приключи
Коментари Харесай

Драмата с изравнителните сметки приключва през 2027 г.

Драмата с изравнителните сметки за парното би трябвало да завърши през 2027 година, когато по закон няма да могат да бъдат употребявани уредите без отдалечен доклад. Това значи, че, всеки един клиент ще би трябвало да има апарат с отдалечен доклад. В изравнителната сметка има всички нужни данни за човек, който знае по какъв начин се счита. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев.
Девет % Данък добавена стойност за природния газ и топлоенергията отпада от 1 юли. Това значи, че след 30 юни ставката ще се върне на 20%, което ще се отрази непосредствено в сумата за заплащане. Има две елементи на сметката - едната е за употребяваното количество сила по цената без Данък добавена стойност, другото са такси транспорт и доставка, а Данък добавена стойност е за страната. Така че претенциите са към нея ", добави Георгиев.
" Хората, при които изравнителните сметки са негативни, значи, че те имат да взимат пари и са ги дали, когато ДДС-то е било 9%. Те не могат да вземат парите с 20% Данък добавена стойност. Навсякъде Данък добавена стойност е 9% и по този начин при всички то ще стане 20%, няма изключение ", твърди Кремен Георгиев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР