Драмата с държавния бюджет на България за тази година е

...
Драмата с държавния бюджет на България за тази година е
Коментари Харесай

Красимира Величкова за бюджета: Той нито е постна пица, нито пък е вечеря гурме

Драмата с държавния бюджет на България за тази година е налице. Вярно е, че в случай че за три месеца не са в положение нещо да създадат, явно за нищо не стават. Няма какво толкоз доста да се направи за вбъдеще, тъй че да се чакат ревалюции, няма по какъв начин да стане, а и никой няма такова желание. 

Това разяснява пред Нова тв синдикалистът Димитър Манолов. 



В момента в доста държавни структури има голямо напрежение поради бюджета, поради заплатите. От ръководещите споделят, че желаят да изкарат годината по този начин, както са почнали. Няма по какъв начин този метод да остане свестен. Не може на едни да вдигаш заплатите и издръжката, а на други не. Трябва да се създадат някакви стъпки, разяснява той.

Като виждам дебата за бюджета през последните седмици, имам възприятието, че ми описват две разнообразни приказки. Едната е за Аладин и пещерата на съкровищата, която хората желаят да отворят и да раздадат незабавно съкровищата на нуждаещите се. Другата е " Властелинът на пръстените ", където не се диша над благосъстоянието и се пести, тъй като съществува боязън от това, че страната няма да се оправи със заложените разноски. Подходът би трябвало да е уравновесен. От една страна обществените разноски не трябва да се понижават, а даже да се усилват, а от друга - да се резервира 3% недостиг, с цел да не се подвигат разноските. Така че сега пицата не е постна, само че и вечерята не е гурме. Това е една елементарна българска вечеря на общоприетоо българско семейство, което ще се нахрани, само че няма да може да предложения на масата посетители и съседи, коментира гражданският деятел Красимира Величкова.

Има доста нереформирани системи, през които изтичат доста публични средства, добави тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР