Драмата с ББР върви с пълна сила. Министърът на икономиката

...
Драмата с ББР върви с пълна сила. Министърът на икономиката
Коментари Харесай

Кадиев за промените в ББР: Уважаеми демократи, не махаме хората на Пеевски, за да сложим вашите

Драмата с ББР върви с цялостна мощ. Министърът на стопанската система като принципал е изискал от Българска народна банка смяна на Устава, с което членовете на Надзорния съвет да се усилят от 3 на 5, с цел да има място за новите двама (писах детайлности преди 2 дни).

Само че министърът по Устав няма право да желае това, а единствено изпълнителните шефове на ББР, които пък преднамерено се бавят и отхвърлят да го изискат от Българска народна банка. Това написа във фейсбук лидерът на „ Българска социалистическа партия за България “ в Стара Загора Георги Кадиев.

“В последна сметка ще се случи днес-утре и ето какъв ще е резултатът Надзорният съвет ще стане 5 души, всеки с по към 15 хиляди лева заплата. Уволнените двама, които апелират в съда, ще продължат да си взимат заплатите.

Новите трима - също. Ще заплаща банката, т.е. ние”, акцентира Кадиев.

Георги Кадиев изясни, че в това време Българска народна банка е одобрила и нови членове на Управителния съвет, също определени изцяло непрозрачно, като в единия единствено преди 2 месеца е бил кандидат-депутат на Демократична България: “Там заплатите са даже над 20 хиляди лева на месец “.

„ Уважаеми демократи, не махаме хората на Пеевски, с цел да сложим вашите”, сподели лидерът на левицата в Стара Загора. Кадиев съобщи, че в идващия парламент персонално ще предложи:

А. промени в Закона за ББР, които ще спрат опцията контрол и шефове да се гаврят с принципала.

Б. В тях ще има заложен предел на заемите и на заплатите. Като желаете конкурентни заплати - в частния бранш.

В. Законът ще изисква обществен конкурс за претенденти за контрол, Управителен съвет и изпълнителни шефове.

“Забравете министърът да взема решение, а вие да му бутате листчета. Нали сме разнообразни? Ако ще вършим нещата като Борисов и Пеевски, какъв е смисълът от нас?”, приключи Георги Кадиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР