Драмата с барикадиралия се в Пловдив бивш полицай Венцеслав Караджов

...
Драмата с барикадиралия се в Пловдив бивш полицай Венцеслав Караджов
Коментари Харесай

Край на драмата с барикадиралия се бивш полицай в Пловдив: към 5,30 часа той се предаде

Драмата с барикадиралия се в Пловдив някогашен служител на реда Венцеслав Караджов завърши. Той се е предал на органите на реда рано тази заран, към 5,30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Цяла нощ е бил убеждаван да излезе от вкъщи си. Мъжът се барикадира, откакто чува присъдата " пожизнен затвор " за убийството на родителите му - това е окончателното правосъдно решение.

" Успяхме да разгадаем един случай на барикадирал се български жител, който във вчерашния ден получи дефинитивна присъда на Върховния касационен съд (ВКС) -  " пожизнен затвор ", обяви на брифинг шефът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

В 17:30 часа през вчерашния ден в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив е получено искане за подпомагане от " Съдебна защита " за привеждане в осъществяване на дефинитивна присъда. Екипи на полицията в Пловдив и на " Съдебна защита " се насочат към адреса, на който мъжът изтърпява мярка за неотклонение " домакински арест ". Той обаче отказва да се съобщи и се барикадира в дома си. Заплашва служителите на реда, че ще има доста потърпевши, както и че се е подготвил с рискови субстанции. По тази причина униформените желаят в допълнение подкрепление, вземат и всички ограничения за застраховане на адреса.

Чертов изясни, че е бил образуван действен щаб с присъединяване и на чиновници от Института по логика на психиката. 

" Проведоха се продължителни договаряния в границите на цялата нощ, които минаха през разнообразни стадии, имаше и много спешни моменти. Благодарение на професионалното отношение на чиновниците към 5:30 часа сутринта той склони да се съобщи, като не са употребявани нито помощни средства, няма потърпевши и ранени ", добави старши комисарят.

При инспекцията в дома на мъжа не са открити взривни субстанции или други рискови предмети.
Адвокатката му: Опитал се е да се обеси
Снощи Караджов е предизвестил сина си да не се прибира у дома. Това сподели пред публицисти юристът на Караджов Зоя Тошкова. Тя описа, че към 4:30 часа тази заран, когато се чула с Караджов, той ѝ е споделил, че е направил опит да се обеси, само че кабелът се скъсал. Това той приел като " знак на ориста ", че не би трябвало да завършва със себе си, а би трябвало да се съобщи непринудено, изясни Тошкова.

" Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, до момента в който се освести. Приел го е като знак на ориста ", описа тя. И обясни, че не полицията го е убедила да се съобщи. Според нея, в случай че методът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Тошкова е била в непрекъсната връзка с полицията. Тя изясни, че съгласно нея основната роля на пратеник в тази обстановка е изиграл началникът на отдел " Криминална полиция "  в Пловдив комисар Георги Тасев.

Адвокатката разказа още, че през вчерашния ден към 17:30 часа се обадила на Караджов и му изпратила окончателното решение на Върховния касационен съд, с което той е наказан на пожизнен затвор за убийството на родителите си. 

Тогава Караджов почнал да се сбогува и споделил, че неговият живот е приключил и няма да лежи почтен в пандиза. Тошкова цитира и клиента си:

" След като всички сили хвърлиха да изкарат мен почтения отговорен, в този момент аз ще работя, както си желая ".

Караджов декларирал, че е въоръжен и има туба с бензин и подчертал, че ще се отбранява до последно. 

Очевидно е блъфирал, тъй като полицията не е намерила никакви рискови субстанции, сподели Тошкова. 

Нито Караджов, нито самата адвокатка приемали присъдата. 

„ Не може да се потупаме в гърдите, че сме в народна власт и да осъдят някого без доказателства “, каза тя.

На 17 май 2016 година съседка открива родителите на Караджов - Цветан и Божура, мъртви в дома им, телата им са с осем патрона в тях. Той е арестуван малко по-късно по съмнение, че ги е умъртвил. Дълго време проверяващите не могат да открият директни доказателства за съпричастността му към тежкото закононарушение, а самият Караджов изрично отрича и твърди, че е почтен. Подозренията върху него се ускоряват, откакто излиза наяве, че имал тежък спор и заможен спор с родителите си. И в този момент той продължава да твърди, че е почтен.

Караджов беше отведен през днешния ден сутринта от следствения арест на Окръжна прокуратура към пловдивския затвор, където ще изтърпява доживотната си присъда. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР