Драмата на Netflix за серийния убиец Джефри Дамър привлича огромен

...
Драмата на Netflix за серийния убиец Джефри Дамър привлича огромен
Коментари Харесай

Зловещият рекорден рейтинг на Джефри Дамър

Драмата на Netflix за серийния палач Джефри Дамър притегля голям брой гледания, само че също по този начин и рецензии от хора, които я възприемат за изцяло безчувствена, написа BBC.

Сериалът от 10 епизода DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story споделя за убийствата на 17 момчета и млади мъже, доста от които чернокожи и гей, осъществени от Джефри Дамър сред 1978 и 1991 година в Уисконсин.

Престъпленията на Дамър включват канибализъм и некрофилия. Той е наказан през 1992 година и е погубен в Колумбийския затвор две години по-късно от чернокожия пандизчия Кристофър Скарвър.

Рапърът Boosie BadAzz написа в Twitter, че чернокожите хора би трябвало да бойкотират сериала, тъй като осъщественото от Дамър е брутално.

Сестрата на една от жертвите разказва драмата на Netflix като сурова и безчувствена. През 1992 година Рита Исбел, чийто брат Ерол Линдзи е погубен, когато е на 19 години, дава прочувствено изказване по време на правосъдния развой против Данъм. Тя споделя, че не е била осведомена, че това ще бъде пресъздадено в поредицата от 10 елементи на Райън Мърфи.

„ Притесних се, когато видях себе си в тази част от сериала, когато видях името ми да се появява на екрана и актрисата да произнася буквално тъкмо това, което споделих аз “, споделя тя пред Insider. 



Ан Шварц, журналистката, която разкри историята за закононарушенията на Дамър през 1991 година, споделя пред Independent, че стрийминг сериалът е " пожертвал точността в името на драмата ". Бившата престъпна журналистка декларира, че сериалът " няма огромна аналогия с обстоятелствата по случая " и че " пресъздаването на служителите на реда в Уисконсин като расисти и хомофоби е погрешно ".

В отговор на рецензиите, в формалния синопсис на сериала на Netflix се показва, че той разкрива безсъвестни закононарушения, съсредоточени към подценяваните от институциите жертви и техните общности. „ Те са наранени от систематичния расизъм и неуспехите на полицията, разрешили на един от най-известните серийни убийци в Америка да продължи убийствената си полуда повече от десетилетие. “

Рекорден рейтинг

Наред с полемиките към сериала, той доближава най-високите цифри на гледаемост за чисто нов сериал през първата седмица след качването му на стрийминг платформата, откогато тази система за рейтинг започва през юни 2021 година, оповестява IndieWire.

Поредицата, в която злокобният облик на Дамър е пресъздаден от артиста Евън Питърс, е гледана 196,2 милиона часа през първите седем дни. За момента е номер едно сериал в Netflix допълнително от 60 страни.

Отзивите на критиците са смесени. The Guardian употребява формулировката " съвсем негледаемо гадно ", акцентирайки, че единственото положително нещо, което сериал като този може да направи, е да смъкна прожекторите от килъра и да покаже кои в действителност са били жертвите.

Hollywood Reporter разгласи поредицата за " вбесяваща каша ", добавяйки, че свеждането на множеството от жертвите и техните фамилии до тяхната болежка е по-близо до експлоатирането на тази болежка, в сравнение с до отдаването на респект на убитите и всички наранени от закононарушенията на Дамър.  

Пол Таси от Forbes обаче споделя: „ Не знам дали „ харесване “ е точната дума, защото гледането на сериала предизвиква много безпокойствие, само че мисля, че е свършена доста добра работа, с цел да се резервира фокусът върху жертвите, некадърността на полицията и вредите, които Дамър оставя след себе си. "

Освен бруталната свирепост на Дамър, сериалът визира и тематиката за превръщането му в комиксов воин и за почитателите, които той натрупва и от които получва писма в пандиза с молби за подпис от него против няколко $. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР