Драмата на Испания - Русия беше надхвърлена в битката между

...
Драмата на Испания - Русия беше надхвърлена в битката между
Коментари Харесай

Хърватия ликува след нова драма с дузпи на Световното първенство по футбол

Драмата на Испания - Русия беше надхвърлена в борбата сред Хърватия и Дания, а насладата въпреки всичко остана за " шахматистите ", които се добраха до 1/4-финалите на Световното състезание по футбол след осъществяване на дузпи.
Още до 4` резултатът беше 1:1, откакто първо Йоргенсен се разписа след жестока неточност на отбраната и вратаря Субшич, а след благополучен рикошет топката се озова в Манджукич за 1:1.
До края на мача двата отбора си разменяха превъзходството на терена на всеки 10 минути, само че без някакви по-сериозни положения. Разменената доминация не докара до голове, само че в продълженията Хърватия можеше да ликува.
В 115` Ребич беше изведен самичък против Шмайхел от Модрич, съумя да го преодолее с финт и се озова самичък против вратата. В последния вероятен миг Йоргенсен го спъна задоволително, с цел да не може той да насочи топката във вратата - дузпа за Хърватия. Модрич стреля едва и Шмайхел избави, само че беше направил и крачка напред преди изстрела. Въпреки това дузпата не беше пребита.
Така се стигна до дузпи, в които основни настоящи лица бяха вратарите. И Субашич, и Шмайхел избавиха първите дузпи, а Модрич още веднъж се нагърби с отговорността да бие 3-ия 11-метров углавен удар. Този път беше прецизен, а по-късно последваха нови две намеси от вратарите. При 2:2 в дузпите Ракитич трябваше да бъде прецизен, с цел да продължи Хърватия. Той излъга Шмайхел с тяло и прати топката в противоположния ъгъл - 3:2 при дузпите и класиране напред за " шахматистите ".
Хърватия ще се изправи в идващия кръг против Русия. Мачът е в петък.
Подробности за Хърватия - Дания четете в Sportlive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР