Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем

...
Драмата днес е да се стабилизира политическата ситуация, да влезем
Коментари Харесай

Денков: Трябва отново да влезем в преговори с ГЕРБ-СДС, те трябва да ни поканят

Драмата през днешния ден е да се стабилизира политическата обстановка, да влезем още веднъж в развой на договаряния. Колкото до обидите дано да припомня, че аз бях персонално обиждан неведнъж от Делян Пеевски, Делян Добрев, и Борисов скоро се включи, само че не сте ме чули да желая извинения, тъй като в политиката няма място за игрички, ние не сме в детската градина. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков в Брюксел.


Трябва да намерим решение. Фокусът би трябвало да е, че имахме договаряния, екипът стана на ГЕРБ излезе и ни изненада, когато показа лист с министри, който не сме одобрявали, както и съглашение. Трябва да се върнем още веднъж на масата на договарянията и да довършим да има още веднъж България държавно управление, безапелационен е Денков.

ГЕРБ прекъснаха договарянията, те би трябвало да се обадят и да кажат по какъв начин да продължим. Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел беше счупено, би трябвало да намерим метод още веднъж да влезем в режим, в който това нежно доверие, което бяхме построили, да се стъпи на него и да се продължи нататък. Асен Василев е най-хубавият финансов министър, с който съм работил и би трябвало да излезем от режима този сподели нещо на другия, а да забележим по какъв начин да съставим кабинет, акцентира Денков. Никога не сме обсъждали Тагарев в тези договаряния, безапелационен е Денков. Трябва да се употребяват всички благоприятни условия за договаряния. И за първият мандат написа, че мандатът би трябвало да се преглежда като народен, по този начин би трябвало да се преглежда. Винаги съм казвал, че ще работя да се осъществя първият мандат, в случай че не стане, ще работя да се осъществя вторият, само че и в двата случая са национални мандати, разяснява Денков. Мисля, че Габриел се е била поддала на тежък напън от други хора и това е огромен проблем, уверен е Денков. Поканата за договаряния би трябвало да пристигна от мандатоносителя, добави той. Някой се опитваше да взриви договарянията, е, съумя, сподели още Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР