Драма със самолет, който излетя от Сърбия към Русия.Самолет на

...
Драма със самолет, който излетя от Сърбия към Русия.Самолет на
Коментари Харесай

Сигнал за бомба върна сръбски самолет за Москва в Белград

Драма със аероплан, който излетя от Сърбия към Русия.

Самолет на Air Serbia със 125 пасажери и петима членове на екипажа на борда, е бил заставен да се върне на летище " Никола Тесла " в сръбската столица Белград малко след излитането си за съветската столица Москва.

Причината е опасност за сложено взривно устройство, изпратена по имейл, заяви " Танюг ".

В сходство с процедурите е разпоредено връщането на самолета на летището в Белград.

Самолетът на Air Serbia с полет за Москва е кацнал сполучливо на летище " Никола Тесла ", са удостоверили за Танюг от Министерство на вътрешните работи. Пътниците са били евакуирани и няма известия за потърпевши.

Припомняме, че по-рано, Украйна укори управляващите в Сърбия, че вършат бизнес от пролятата украинска кръв заради съветската експанзия, написа

" (Сръбската авиокомпания) Air Serbia удвои директните си полети до Москва, до момента в който авиопревозвачите от Европейски Съюз прекратиха полетите до Русия и затвориха въздушното пространство за всички съветски самолети ", написа в Туитър украинският заместник-министър на външните работи Емине Джепар.

Тя акцентира, че Сърбия е единствената страна в Европа с намерено небе за Русия.

За една страна претендент за ЕС е нeдостойно да прави пари от кръвта на украинците, безапелационна бе Джепар.

Изявлението ѝ идва, след като английското издание " Гардиън " заяви, че руснаците употребяват малка врата, известна като " сръбската задна врата ", с цел да летят до Европа, заобикаляйки възбраната на Европейски Съюз за полети до и от Русия.

Компанията Air Serbia, която е най-вече държавна благосъстоятелност, удвои броя на директните полети от Москва до Белград до 15 седмично. Целта е да може да отговори на бързо възходящото търсене, откакто Съюзът забрани на съветски самолети и самолетни компании да навлизат във въздушното му пространство поради нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

В отговор Русия затвори небето си за самолети на Европейски Съюз и Англия.

Въпреки че Сърбия не е член на Европейски Съюз и отхвърли да наложи наказания против Русия, нейните самолети са свободни да пресичат въздушното пространство на Съюза.

Това направи балканската страна " единственият европейски въздушен кулоар, останал отворен за Русия ", счита компанията за разбор на пътувания ForwardKeys.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР