Драма с почти криминален характер се разигра в дома на

...
Драма с почти криминален характер се разигра в дома на
Коментари Харесай

Недялко Йорданов обвини природозащитна организация, че са му откраднали котката

Драма с съвсем престъпен темперамент се разигра в дома на Недялко Йорданов в родния му град Бургас. Поетът твърди, че представители на природозащитна организация са откраднали котката му, с цел да я продадат в чужбина.

Котката Лъки е била единствено на няколко седмици, когато поетът я е намерил преди 5 години. Лъки е безусловно сляпа, само че стартира да живее като естествена котка, сприятелява се с кучето Шаро и се усеща добре.



Преди няколко дни обаче, Недялко Йорданов научава от съседка, че незнайна жена е взела котката под претекст, че ще я лекува. По това време поетът е бил в София, а за животните се е грижел различен човек.

В обществените мрежи Недялко Йорданов показа съмненията си, че организацията събира заболели животни, с цел да получава финансиране от Европейския съюз и точно с такава цел е бил взет Лъки. Според него от организацията са му давали спорна информация за местонахождението на котката – един път са му споделили, че е в Германия, различен път, че е в семейство в България, а трети път, че са я пуснали още веднъж на улицата.



За да показа своята позиция, пред камерите на bTV застана председателката на организацията Лилия Стоянова. Тя описа, че е прибрала котката, тъй като животното е изглеждало в доста тежко положение. Стоянова даже сподели фотография, само че Недялко Йорданов отхвърли Лъки в миналото да е изглеждал по този начин.

Лилия Стоянова изясни, че котката сега е в дом и се лекува. Тя даде обещание да я върне на Недялко Йорданов, само че го прикани да я заведе на доктор, тъй като на Лъки би трябвало да ѝ се направи интервенция. От своя страна Недялко Йорданов сподели, че Лъки си има персонален ветеринар и той ще дефинира от какво лекуване се нуждае.



„ Доброто няма по какъв начин да победи “, сподели огорчена Лилия Стоянова. „ Ще върна сляпа котка на улицата и с това завършвам активността си. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР