Драконовски санкции от 1000 до 50 000 лева ще плащат

...
Драконовски санкции от 1000 до 50 000 лева ще плащат
Коментари Харесай

Без реклами на тротоари, по-тесни от три метра

Драконовски наказания от 1000 до 50 000 лв. ще заплащат компаниите в Пловдив, в случай че не съблюдават новите правила за рекламна активност. Жестоката " балтия " е планувана в плана на Наредбата, която се приготвя в общината и към момента не е призната. Правилата ще влязат в действие, откакто се избистрят в комисията и се гласоподават в Общинския съвет. Преди това Наредбата би трябвало да бъде оповестена в уеб страницата на община Пловдив за обществено разискване.

„ Таванът ” на санкциите до 50 000 лв. ще важи за еднолични търговци и юридически лица. За жители се готвят също солени наказания - сред 100 и 5000 лв.. Наказания ще се постановат за фирмени табели, реклама на артикули и услуги, разполагане на арки и билбордове, в случай че те не дават отговор на изискванията, без значение дали се намират в общински и държавен парцел, или в частен.

Най-малко 30 ограничавания и забрани са посочени в новата Наредба. Изрично се не разрешава посредством реклама да се пропагандират ненавист, принуждение, расова и етническа дискриминация, наркотични и стимулиращи препарати, потребни свойства на тютюневи произведения, алкохол, оръжие, нецензурен материали. Наредбата не разрешава реклама да се слага върху монументи на културата и в архитектурно-исторически ансамбли без координиране с НИНКН, а също по този начин в градските паркове, върху дървета и в разграничителните пътни линии, чиято широчина е по-малко от шест метра.

Търговците към този момент няма да имат право да изнасят рекламни табели на тротоарите, в случай че те са по-тесни от три метра. Разрешение за слагане на рекламни детайли в общински или държавен парцел ще се издава от огромната община, а за частните парцели - от районните кметства. В жилищните блокове и кооперации е належащо единодушието на етажните притежатели.

Фирмените надписи на обектите също ще се гледат под лупа. Те ще се утвърждават дружно с капиталовия план при градеж или преустрояване на обекта. В останалите случаи за табелките се изисква параф на основния проектант на огромната община или региона. Изрично се не разрешава да се кичат стълбове и дървета с реклами на компании.

Билбордове и премостващи уреди вид „ арка ” ще се инсталират по утвърдени схеми и съгласно разпоредбите, написани в Наредбата. Рекламна арка над улица или бул. би трябвало да е вдигната най-малко на 5,20 метра над пътя. Билборд с повърхност над 12 кв. метра се слага най-малко на един метър от уличната регулация, която включва и тротоара. За по-малките уреди се изисква също един метър разстояние от пътя, само че считано от бордюра. Минимум пет метра пък би трябвало да е дистанцията от рекламната структура до постройка с дълготраен градоустройствен статут.

Коментар - на стр. 18
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР