“Драконите” са пред прага на третия си пореден сезон в

...
“Драконите” са пред прага на третия си пореден сезон в
Коментари Харесай

Томас Бролин позира с екипа на Дунав

“Драконите” са пред прага на третия си следващ сезон в Първа лига, откакто преди този момент изстрадаха 25 години отвън елита. Да заслужи място измежду трите най-хубави тима в България в неговия край пожела на Дунав един от най-големите голмайстори в Европа през 90-те години.

Томас Бролин бе част от националния тим на Швеция, който стигна до бронза на Европейското състезание през 1992 година и Световното през 1994 година Той е и измежду най-хубавите нападатели в Европа, значима част от триумфите на два от най-големите шлагери на „ Стария континент” по това време – италианския Парма, в който играе и дружно с Христо Стоичков, и британския Лийдс.
„ Виновник” за увлечението на Бролин по Дунав е огромният другар на „ Драконите” Кирил Евтимов, който е известен с контактите си с редица международни звезди на футбола, тениса, баскетбола и други

Придобилият популярност и като „ Човека в кадър “ бургазлия бе на посещаване в Швеция през предходната седмица и не пропусна да разшири кръга на известните персони, пред които с ненаситност показва България единствено в позитивна светлина, макар сложните години пред родния футбол в последно време. Златан Ибрахимович, Робер Пирес, Джон Тери, Рууд ван Нистелрой, Нуно Гомеш, Давид Луиз, Людовик Жули са единствено част от звездните другари на Евтимов.
Легендите на френския футбол Патрис Локо и Венсан Герен пък стискаха палци на Дунав в нелеката му борба за оставане в елита през предишния сезон. Сега очакванията са, че русенският отбор ще показва по-стабилни игри и ще затвърди надалеч по-категорично мястото си в Първа лига. Нещо повече Евтимов и Бролин са уверени, че „ Драконите” имат сили да се преборят още веднъж за място в евротурнирите. Въпреки че е от Бургас, Евтимов държи на русенския тим, защото брачната половинка му е от крайдунавския град, другар е с изпълнителния шеф на Дунав Ивайло Петков, със селекционера Малин Орачев и бранителя Петър Патев.
 Междувременно той работи и за идеята си за възраждането на обичания му Нефтохимик по образеца на Дунав, който стигна от дилетантите до присъединяване в евротурнирите единствено за 3 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР