Дръжте се! Това били последните думи на кримигероя Антон Петров-Хамстера,

...
Дръжте се! Това били последните думи на кримигероя Антон Петров-Хамстера,
Коментари Харесай

Ето какви са били последните думи на Хамстера

 Дръжте се! Това били последните думи на кримигероя Антон Петров-Хамстера, преди да полети съдбовно с джип при офроуд премеждие в Рила. За случилото се в събота вечерта проговарят пред ченгетата приятели на Хамстера, станали очевидци на трагичния случай, научи “ ".

Той става към 20,30 ч в местността над село Пастра. Няколко джипа, измежду които и този на 48-годишния Антон Петров, се връщат по черен път към град Рила. По неизяснени още аргументи Хамстера губи ръководство над мощната машина, полита в стръмна урва и се прекатурва. С него се возят още трима души.

Противоречиви са версиите за гибелта на кримигероя. Според едни той е умрял на място. Според други към момента е бил жив при идването на спасителите, само че макар напъните по реанимацията му е умрял.

Заради дълбокия и каменист терен в м. Илийна река с изключение на полицията е извикан и екип на Планинската избавителна работа. Авери на Петров и предприемачи от региона се включват в акцията по ваденето на потърпевшите. Към мястото се втурват три коли за спешна помощ от Благоевград, Рила и Дупница.

Тримата спътници на Хамстера са закарани в “Пирогов " без заплаха за живота. Трупът на Хамстера е откаран за аутопсия в кюстендилската болница. Очаква се заключението на правосъдните медици за повода за гибелта.

Цяла нощ екипи на полицията вършат оглед на мястото, което е високо в планината. По разпореждане на дежурния прокурор във вчерашния ден е осъществен още един оглед в светлата част на денонощието. По случая е формирано досъдебно произвеждане за произшествие с настъпила гибел.

Разпоредени са нужните процесуално-следствени дейности, разясни пред вестника представителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Разследващите ще възложат правенето на автотехническа експертиза, която да откри положението на джипа. Така криминалистите ще могат да се ориентират дали произшествието е поради нередовност, или се дължи на стръмния терен.

Антон Петров е знакова фигура в престъпния свят в последното десетилетие. Името му “изплува " в интервенция “Наглите " в края на 2009 година Тогава бе арестуван при втората вълна арести при разбиването на групата за отвличания. От Министерство на вътрешните работи го сочат като индивида, посредничил за вземането на откупите. В реалност кримигероят попада на мушката на ченгетата, откакто при обиска вкъщи му в чантата на жена му Красимира Иванова е открита банкнота от 100 лева Номерът й съответствува с една от банкнотите, с които е заплатен откупът на студента Румен Гунински-младши. Поради липса на доказателства Хамстера не попада измежду упрекнатите като група похитители.

Малко по-късно той е закопчан при ювелирната акция “Октопод ". Като мотор на схемата за рекет е апетитен някогашният консултант на ДАНС Алексей Петров. При шумната интервенция Хамстера е разгласен за общодържавно търсене, откакто не е открит на адреса му. На другия ден той самичък се предава в Съдебната палата, съпроводен от юриста си. След като излиза от кауша, Алексей Петров разяснява, че Хамстера има проблеми с правораздаването единствено тъй като е негов другар.

Сагата “Октопод " се точи 11 години и завършва дефинитивно преди две седмици. Тогава излиза наяве, че апелативната спецпрокуратура не е протестирала оправдателните присъди на втората инстанция на Алексей Петров, Антон Петров и Кирил Топалов и те са влезнали в действие. Повечето от останалите подсъдими също са оправдани. Единствено Марчело Джотолов и Янко Попов апелират 3-годишните си условни присъди пред Върховния касационен съд.

Междувременно проверяващите отделят материали в настрана дело, станало известно като “Нежния Октопод ". По него Хамстера е погнат дружно с Мистър България Мирослав Йончев и други като група сводници на проститутки. Крах настава и за това дело, защото прокуратурата не внася обвинителния акт в границите на 2 година Обвинените, които прекарват месеци в килията, се заканват да съдят България.

През май 2012 година се появява информация, че Хамстера е закопчан дружно с несебърския необут Димитър Желязков – Митьо Очите, тъй като готвели убийството на върховен антимафиот. Като жертва е спряган тогавашният началник на отдел “Контратероризъм " в ГДБОП Валентин Цоновски. Оказва се, че Хамстера е извикан за сказка при антимафиотите и е предизвестен да не прави повече по този начин. Седмица по-късно Хамстера още веднъж е при антимафиотите след сигнал от осведомител, че провел атентат против тогавашната шефка на Софийския градски съд Владимира Янева. Достатъчно улики за покачване на обвиняване не се намират.

Името на Хамстера е упоменато от различен кримигерой Валентин Янев – Вальо Бореца като боса, възлагал мокри поръчки на бандата за убийства “Килърите 2 ". На подсъдимата пейка по случая са изправени Бореца, ММА боецът Мартин Антов и други.

В началото на 2014 година Хамстера още веднъж попада зад решетките. Този път повода е сборичкване пред столично заведение на ул. “Оборище ". Според юриста му той е бил вътре, до момента в който е ставало мелето, и е закопчан единствено тъй като е прочут.

Извън проблемите си с правораздаването, приживе Хамстера взе участие в управата на 5 компании. Преди време върти и охранителната компания “Спартак секюрити ", която се свързва с “Лев инс ". В последните години се ориентира към създаване на ВЕИ в партньорство с локалната власт в родния си край Рила.

Като останалите упрекнати, и Антон Петров осъжда България в Страсбург поради скандалната акция “Октопод ". Магистратите присъждат 5 хиляди евро на Хамстера и 10 хиляди евро на половинката му Красимира, която при нахлуването в дома им на 10 февруари 2010 година е била бременна

Антон споделил, че отива към родния си край, където е минало детството му. “Карали са постепенно, желали са да се разходят. Нелепо се е случило – колата е поднесла на някаква трева ", разкрива Алексей Петров за съдбовния случай с Хамстера.

Изкараха го кримигерой, а той приключи нуклеарна физика и интернационалните стопански връзки. Твърдяха, че е джамбазин, а той в действителност вкара система за противопоставяне на автокражбите. Напоследък мина от имобилайзери към киберсигурност, уточни някогашният консултант в ДАНС за близкия си другар.

По думите му активи на Хамстера са били запорирани в последните 10 години, което му е нанесло солидни вреди. “Октоподът " се бавеше, с цел да ме държат на трупчета и да не съм публично деен. Това се стовари и върху Антон Петров ", разяснява Алексей Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР