Дражевац. Собственик на кафана в Дражевац, близо до Ниш, почете

...
Дражевац. Собственик на кафана в Дражевац, близо до Ниш, почете
Коментари Харесай

Telegraf : Сърбин почете победата на Джокович на „Уимбълдън“ със специално блюдо във формата на тенис ракета

Дражевац. Собственик на кафана в Дражевац, покрай Ниш, уважи успеха на Новак Джокович на влиятелния шампионат „ Уимбълдън “ със особено ястие, завършено като тенис ракета, оповестява електронното издание на белградския всекидневник Telegraf .
Ястието от кайма е приготвено по обичайния за западната ни съседка метод – на скара с дървени въглища, й е гарнирано с три „ тенис топки “ от каймак и сирене.
„ Шедьовърът “ е дело на Драган Марянович, който увери, че блюдото незабавно е станало шлагер. Оказва се обаче, че го сервират не за първи път – традицията е сложена преди години, когато на обяд в заведението е пристигнала тенисистката Кристина Живкович и нейна другарка от Чешката република, също професионална състезателка по тенис.
„ Приятелката й към този момент бе в Топ 100 на WTA. Когато пристигнаха, им споделих, че ще им направя нещо особено. Беше небрежно, взех сирене и каймак, оформих топка. Не бях доста удовлетворен от външния тип, само че се оказа, че е знамение на чудесата “, споделя притежателят на кафаната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР