Драгош и Мадалина Обанча, двама ИТ специалисти, построиха къща за

...
Драгош и Мадалина Обанча, двама ИТ специалисти, построиха къща за
Коментари Харесай

Къща за гости във формата на китара построиха двама IT специалисти в Румъния

Драгош и Мадалина Обанча, двама ИТ експерти, построиха къща за посетители във формата на китара. Тя е ситуирана в Ръшнов в Трансилвания, Румъния и притегля със своята форма туристи от близо и надалеч. Създателите й са я нарекли " Малка симфонична къща ".

Двойката влага 50 000 евро в плана. " Започнахме от концепцията да построим ваканционен дом, дребна къща и дълго мислихме каква да бъде, каква форма да има. Исках да е нещо друго, а тук, в региона, концепцията на китарата пасва. Ние сме в планината и хората идват в хижите, с цел да свирят национална музика на китара, до момента в който седят край огъня, тъй че взехме решение, че тази форма би била подобаваща ", споделя Драгош пред в. " Зиарул финанчиар ".

Конструкцията се оказва сложна, тъй като китарата има доста взискателна форма във връзка с техническото осъществяване. " Имахме провокации по време на строителството, тъй като искахме къщата да е практична, да е подредена от всички гледни точки ", изяснява двойката.

Драгош и Мадалина възнамеряват да построят още къщи за посетители във формата на други музикални принадлежности и да изградят детска площадка.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР