Драги съпотребители, Мета така или иначе ви взима личните данни

...
Драги съпотребители, Мета така или иначе ви взима личните данни
Коментари Харесай

Поредна истерия във Фейсбук отсява наивници за потенциални измами

Драги съпотребители, Мета по този начин или другояче ви взима персоналните данни и вие се съгласявате с това още при основаването на профила си

Facebook става заплатен, а неприятният Марк Зукърбърг желае да ви вземе персоналните данни и да ви открадне живота. Освен в случай че не напишете в профила си категорично, че не сте съгласни.

Да, в това имат вяра една огромна част от потребителите на обществената мрежа и фактически едно известие се върти във Facebook от няколко дни, копирано, пастирано и споделяно хиляди пъти от един куп наивници.
“И аз не давам позволение на Фейсбук да таксува 4,99 $ на месец от моя акаунт.

Всичките ми фотоси са моя благосъстоятелност, а НЕ на Facebook!!! С актуалното заявявам, че не давам позволение на Фейсбук Meta да употребява нито една от персоналните ми данни или фотоси ”
 Между другото към този момент е понеделник. Някой да е останал без 4.99 $? Тези, които не са споделили това известие, несъмнено просто не си признават, че са ги таксували...
Колкото и нескопосано да е написан горният текст, очевидно не е задоволително. Защото хиляди фактически споделиха таман това известие на стените си. Без да осъзнават, че неговата стойност е тъкмо нулева. Драги консуматори, Мета по този начин или другояче ви взима персоналните данни и вие се съгласявате с това още при основаването на профила си, подписвайки разпоредбите за потребление на обществената мрежа, които надали някой е прочел.
Фейсбук не таксува никого без неговото познание. Поне не финансово или най-малко не директно. Това, че може да ви пусне подобаваща реклама, която да ви побутне в „ правиланата ” посока, с цел да си купуте даден артикул е напълно друга тематика.

Всъщност горния текст е следващ и евентуално не финален. Неясно е с каква цел се разгласяват сходни апели и кой тъкмо ги започва. Те са повече от безсмислени, само че съумяват да привлекат задоволително хора. Единствената логичност е това да съставлява самобитен тест за цифрова просветеност, с каквато статистиката демонстрира една огромна част от нашенци не разполагат. Другият вид е за отсяване на по-наивните в мрежата, с цел да се води статистика за разнообразни следващи измами в мрежата.

Иначе в това, че Facebook ще става заплатен има известна доза истина. Не в смисъла на споделяния в този момент текст, тъй като той е безразсъден, само че в различен. 24.99 лева всъщнсост коства услугата на месец - да гледате обществената мрежа без реклами.
 Забележете по какъв начин има две варианти в края на известието - абиниране и потребление гратис. Интересно е, че втората е оцеветена в синьо, като по този метод, от дизайнерска позиция, точно към нея се притегля вниманието на потребителя.
Това е. Ако желаете плащате, в случай че желаете не плащата и си гледате рекламите. Или отново напишете „ ЕСЕ ”.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР