Драган Шолак ще е новият собственик на Левски, съобщи 24

...
Драган Шолак ще е новият собственик на Левски, съобщи 24
Коментари Харесай

Драган Шолак ще е новият собственик на Левски

Драган Шолак ще е новият притежател на " Левски ", заяви " 24 часа ", а  " Капитал " удостоверява посредством свои източници. Сръбският предприемач е пред сключване на договорка за придобиване на клуба. Основателят на компанията " Юнайтед груп ", която в България държи " Виваком ", Нова телевизия, " Телеграф " и други, ще влезе в клуба през капиталовата си компания Sport Republic. В средата на ноември притежателят на сините Наско Сираков обяви, че води диалози " за слагане на " Левски " в нова орбита ".

За момента последната публична информация от компанията на Шолак дойде на 15 октомври, когато беше оповестено известие, че диалози за клуба не са водени. За интереса на " Юнайтед груп " и Sport Republic стана ясно още през лятото.

" Левски " се намира в внимателно състояние, защото продължава да има големи задължения, които не се погасяват, а актуалното съглашение с Националната организация по приходите (НАП) изтича. Ден след общото заседание в средата на ноември излязоха самопризнания за напрежение в управлението на клуба. На среща с членове на сдружението " Левски на левскарите " треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният шеф Иво Ивков обясниха, че има несъгласия с представителите на генералния спонсор, който в реалност управлява клуба.
Председателят на сдружението Димитър Костадинов уточни, че би трябвало да се откри бързо решение. Той съобщи, че управлението няма тактика за погасяване на старите отговорности, надхвърлящи 30 млн. лв., от които над 11 милиона са към Национална агенция за приходите.

Костадинов изясни, че тригодишното съглашение с организацията за разсрочено заплащане е до края на ноември и по-късно клубът може да бъде изправен пред проблем, обвързван с лицензирането. Ивков призна, че съглашението е нарушено от дълго време, така като клубът не е изпълнявал отговорностите си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР