Dr. Стивън Пинкър, психолог от Харвард и плодовит автор, често

...
Dr. Стивън Пинкър, психолог от Харвард и плодовит автор, често
Коментари Харесай

Стивън Пинкър: На младите хора им е омръзнало да им казват „не можете да казвате това, не можете да мислите така“ в кампуса

Dr. Стивън Пинкър, психолог от Харвард и плодороден създател, постоянно е описван като мажоретка на науката, разсъдъка и хуманизма. Той постоянно е клеветен от критиците си като бранител на статуквото. Голяма част от проучванията му се концентрират върху мудни и постоянни постепенни усъвършенствания, които дефинират бързото човешко развиване, както в Съединените щати, по този начин и в международен мащаб, през предишния век.

Неговата книга от 2018 година „ Просвещението в този момент “ “ беше представена от Бил Гейтс като „ новата му обичана книга “ и се трансформира в централна точка за световните политици. Като един от водещите обществени интелектуалци в нацията, Пинкър рутинно се съветва със международни политически, стопански и научни водачи.

Той е гневен бранител на либерализма, демокрацията и пазарните стопански системи, и има вяра, че разнообразни сили заговорничат против тях: популизъм отдясно и отляво, набожен фундаментализъм и политическа уместност, апропо. 

Той също по този начин се очерта...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР