Др. Джонатан Яром е от хората, които определено знаят какво

...
Др. Джонатан Яром е от хората, които определено знаят какво
Коментари Харесай

Лекарят на професионалните спортисти дава съвети как да бъдем здрави и активни

Др. Джонатан Яром е от хората, които несъмнено знаят какво е потребно за организма ни и какво не. Той е президент на Израелската Тенис Федерация и президент на Федерацията по колоездене. Спортен доктор, член на Израелското олимпийско сдружение и ръководител на Медицинското сдружение на Пара-Олимпийския екип. Терапевт на Израелските олимпийски тимове 1992 и 1996 година Терапевт на Тенис Федерацията на Израел от 1993 година насам, тимовете за Купа Дейвис, Фед Къп и ATP шампионатите по целия свят. Преди това е бил шеф на медицинските услуги на футболен клуб Maccabi Tel Aviv. Завършил е спортна медицина в Париж и е специализирал Спортна физиология, Спортна Биохимия и Респираторна Медицина в Австралия, Канада и Съединени американски щати.
Др. Яром се грижи за хората занимаващи се със спорт, от международни първенци до уикенд запалянковци и спортисти дилетанти, занимава се с превантивна медицина посредством физически интензивности и уелнес. Др. Яром взе участие в голям брой спортни федерации и в държавни спортни комитети. Университетски учител по спортна медицина в университета в Тел Авив и Училището за треньори. Участва постоянно в телевизионни излъчвания на тематика спортна медицина и е разгласил многочислени публикации в тази област. Член е на Консултативния съвет по здравословно хранене на Herbalife Nutrition от 2010г.
През този месец той посети София, където приказва пред българските самостоятелни членове на Herbalife Nutrition за изгодите от здравословното хранене и дейния метод на живот. Ето неговите препоръки по какъв начин да установим и поддържаме привички за здравословен и деен живот.
Вие работите с хора, занимаващи се със спорт - от международни първенци до спортисти дилетанти, от какво се нуждае човешко тяло, за реализиране на отлични резултати?
По време на работата си с професионални състезатели, с удивителни спортисти инвалиди, както и с начинаещи спортисти в продължение на толкоз доста години, видях, че човешкото тяло е способно да реализира невероятни резултати и да се самоусъвършенства оттатък границите на вероятното.
За да се реализиран тези резултати, човешкото тяло се нуждае от мощна воля, мотивация и гориво под формата на храна - хранене! Трябва да дадем на тялото си точното количество хранителни субстанции - витамини, минерали, протеини, мазнини, въглехидрати, фибри и вода. Поддържането на крепко тяло значи да сте дейни и да се придържате към постоянен и плануван подготвителен режим. Този метод на живот освен ви прави по-устойчиви, по-млади и дейни, само че и предотвратява отрицателните резултати от стресиращия съвременен живот. Постигането на отлични резултати в всекидневието не е единствено по-бързо бягане и по-високо скачане, това значи да имаш оптимистично отношение към живота, което на собствен ред ще ти помогне да си по-здрав и може би и по-щастлив. Така че тайната за добър живот е в уравновесеното и редовно хранене, постоянната планувана физическа интензивност, сънят като значима част от регенерацията и постигането на резултати и позитивния метод към живота на всички равнища!
Има ли забележителна разлика сред храненето на професионалните спортисти и елементарните хора практикуващи някаква спортна активност, тичане, колоездене...?
Не. Факт е, че всеки има потребност от уравновесено, качествено хранене. Дори в случай че имате подготвителен график, който следвате всеки ден, е невероятно да постигнете оптимално здраве без да вземете под внимание типа на храната, с която подхранвате тялото си. Много е значимо за елементарните хора да знаят, че салдото сред положителното хранене и дейния метод на живот е тайната на здравословния, дълъг живот. Разликата сред храненето на професионалните спортисти и дилетантите или спортуващите през свободното си време е просто в количество и часовете за хранене и тренировки, а не в качество. Упражненията ще изградят тялото, което по-късно би трябвало да бъде поддържано с банкет на храна на постоянни шпации. Изграждането на тялото значи по-силна маса на мускулите и по-ефективна аеробна система и затова по-добра резистентност на отмалялост и повишение на тегло. Компанията Herbalife Nutrition има артикули, които оказват помощ на професионалните спортисти да реализират изключителни резултати, както и на елементарните хора практикуващи спорт единствено през почивните дни да водят по-здравословен метод на живот, с по-висококачествена храна и да живеят по-активен живот.
В днешно време от ден на ден хора практикуват здравословен деен метод на живот, какъв тип храна и добавки би трябвало да употребяват и по какъв начин да избират артикули?
Ключът към това да бъдем здрави е посредством композиция от ежедневни извършения и уравновесено хранене. Много е значимо човек да контролира здравето си посредством физическа интензивност, упражнявайки се съвсем всеки ден. Това значи, че тялото се нуждае и от нужното количество витамини, минерали и фитонутриенти в храната си. Винаги е по-добре да се всмукват тези хранителни субстанции от храната, само че това не постоянно е допустимо. Липсата на свежа и разнообразна храна и неналичието на време са главните проблеми при натрупването на дефицити, които в дълготраен проект могат да доведат до недостатъци и болести. Използването на добавки има за цел да добави и да предотврати тази опасност. Трябва да помним, че повече не е по-добре, само че по-малко е по-лошо. Използването на добавки в рационално количество и с доста високо качество се предлага, когато има боязън от несъответстващ банкет или при положение на по-голяма нужда, като да вземем за пример при постоянни тренировки или при професионални спортисти от високо равнище. Изборът на добавки е доста значим, както и на техния производител, който би трябвало да употребява чисти био съставки, а количествата да са точни. Това значи, че контролът на качеството е извънредно значим, а не са доста фирмите, които влагат в тези скъпи постоянни лабораторни проби. Herbalife Nutrition предлага най-голям надзор на качеството, като се стартира от политиката за семена и фуражи, през най-стриктната индустриална линия и приключва с тестване на всяка партида артикули, преди да бъдат пуснати на пазара.
Какъв би бил вашият съвет за поддържане на интензивно тяло и здравословен метод на живот?
Да живееш здравословен метод на живот може да бъде една от най-трудните задания в живота, тъй като не е просто до дисциплината, а до отричане от толкоз доста по този начин наречени " вкусни " удоволствия, които животът предлага. Има толкоз доста изкушения, на които би трябвало да се съпротивляваме, че желанието ни да се усещаме и изглеждаме добре става битка на ежедневна база. Но в случай че излезем от зоната си на комфорт и се огледаме, ще можем да забележим, че е допустимо да се любуваме на здравословния метод на живот. Трябва да проумеем, че започваме друг метод на живот, а освен краткотрайна смяна. Трябва да си кажем, че желаеме и можем да го създадем и по-късно да определим персоналните си цели. Постигането на мечтаните от нас цели е доста комплициран развой и доста създатели и учени са писали за него. Наемането на персонален треньор, тренировки с другари или присъединението към групови занимания са най-хубавите хрумвания. Задаване на сдържан подготвителен режим първоначално и придвижване с дребни стъпки - 10% нарастване на интензивността и продължителността, разнородни упражненията, силови тренировки за по-добро действие на тялото и попречване на пострадвания в композиция с вярно хранене са ключът към подготовката на вашето тяло за новия живот. Закусвайте здравословно със закуска богата на всички нужни хранителни субстанции, разпределяйте храната си в дребни количества денем и правете извършения, като че ли животът ви зависи от това, с позитивно отношение и давайте най-хубавото от себе си. Това може би е ключът към дълготраен, здравословен и деен метод на живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР