ДПС яхна напрежението около избора на нов гуверньор на БНБ,

...
ДПС яхна напрежението около избора на нов гуверньор на БНБ,
Коментари Харесай

ДПС използва БНБ, за да блокира закриването на спецправосъдието |

Движение за права и свободи яхна напрежението към избора на нов гуверньор на Българска народна банка, с цел да бойкотира закриването на спецправосъдието. 

В началото на пленарния ден Хамид Хамид предложи гласуването на единствената кандидатура за Българска народна банка да се измести в четвъртък преди гласуването на измененията в Закона за правосъдната власт и да стане първа точка в дневния ред. Заради предстоящите разногласия и дълги диспути за поста в банката, смяната на процедура значи закъснение с най-малко седмица на закриването на спецправосъдието.

Според Хамид задачата на ръководещите с преместването на точката за Българска народна банка в петък, когато нормално се организира единствено парламентарен надзор, е да скрият вътрешния министър Бойко Рашков, който би трябвало да дава отговор на още 80 въпроса на Движение за права и свободи. Всички от тях са свързани с арестите за пазаруване и пласиране на гласове по време на изборите за 46 и 47-НС.

Удобното за Има Такъв Народ предлагането обаче не мина. Изненадващо даже и депутатите от партията на Слави Трифонов не поддържаха настояването и то беше отхвърлено с 81 гласа " за " (ГЕРБ-СДС и ДПС), 107 " срещу " (ПП, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и ДБ) и 20 " въздържал се " (Всички от " Възраждане ", 6 от Има Такъв Народ и 1 от ПП).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР