ДПС внася питане до премиера Кирил Петков за договора за

...
ДПС внася питане до премиера Кирил Петков за договора за
Коментари Харесай

ДПС пита премиера защо одобрява договора за жп линията София-Драгоман, преди ЕК да каже да -

ДПС внася запитване до премиера Кирил Петков за контракта за модернизацията на жп линията София - Драгоман, заяви пресцентърът на партията.

С депутатите на придвижването желаят да схванат на какво съображение Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този контракт, откакто планът към момента не е утвърден от Европейската комисия, дали тези дейности на държавното управление са съобразени с разпоредбите за разходване на европейски средства, както и ще бъде ли спрян планът до приемане на съответното позволение от европейските институции.

Вносители на питането са ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и началник на ПГ на придвижването, и народните представители Делян Пеевски, Халил Летифов и Станислав Анастасов. То е визира решение на Министерски съвет, с което е било позволено, преди изискващото се утвърждение от Еврокомисията, транспортното министерство и Националната компания " Железопътна инфраструктура " да подпишат контракт за финансиране на план " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сребърна граница, жп сектор Волуяк - Драгоман - фаза 1 " с отпусната финансова помощ от 166,2 млн. лева по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020, оповестяват от Движение за права и свободи.

" Следва да се има поради, че нито Движение за права и свободи, нито нейни народни представители имат каквото и да било отношение към този контракт, а неприемливите медийни операции и неистини в обособени медийни изявления явно целят да отклонят публичното внимание от следващото незаконосъобразно деяние на ръководещите, водещо до корист с европейски средства ", се показва в прессъобщението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР