ДПС внася питане до министър-председателя Кирил Петков относно подписването на

...
ДПС внася питане до министър-председателя Кирил Петков относно подписването на
Коментари Харесай

ДПС: Защо кабинетът разрешава договор за строеж на жп-линията София-Драгоман без одобрението на ЕК?

ДПС внася запитване до министър-председателя Кирил Петков по отношение на подписването на контракт за модернизацията на жп линията София - Драгоман, заяви пресцентърът на партията.

С питането се слагат въпроси на какво съображение Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този контракт, в случай, че планът към момента не е утвърден от Европейската комисия, дали тези дейности на държавното управление са съобразени с разпоредбите за разходване на европейски средства, както и ще бъде ли спрян планът до приемане на съответното позволение от европейските институции, осведомят от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Оттам прецизират, че вносители на питането са ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и ръководител на парламентарната група на Движението, и народните представители Делян Пеевски, Халил Летифов и Станислав Анастасов.

То е по отношение на решение на Министерския съвет, с което е било позволено, преди изискващото се утвърждение от Европейската комисия, Министерството на превоза и известията и Националната компания " Железопътна инфраструктура " да подпишат контракт за финансиране на план " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сребърна граница, жп сектор Волуяк - Драгоман - фаза 1 " с отпусната финансова помощ в размер на 166,2 млн. лв., обезпечени от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020.

" Следва да се има поради, че нито Движение за права и свободи, нито нейни народни представители имат каквото и да било отношение към този контракт, а неприемливите медийни операции и неистини в обособени медийни изявления явно целят да отклонят публичното внимание от следващото незаконосъобразно деяние на ръководещите, водещо до корист с европейски средства, " акцентират от Движението.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР