ДПС вече подкрепя отпадането на фигурата на главния прокурор. Това

...
ДПС вече подкрепя отпадането на фигурата на главния прокурор. Това
Коментари Харесай

ДПС вече подкрепя отпадането на фигурата на главния прокурор

ДПС към този момент поддържа отпадането на фигурата на основния прокурор. Това стана ясно след диалог сред правосъдния министър Атанас Славов и Делян Пеевски от Движение за права и свободи, който преди два дни беше определен за член на комисията по конституционни въпроси в Народното събрание. Основната тематика на диалог посред им е била конституционната промяна. 

" За конституционната промяна. Запознали са се -  вчера нали качихме на уеб страницата - с нашите оферти. Те са много остарели към този момент, тъй като бяха преди година и половина. Видяхте, че приехме механизма за надзор върху основния прокурор. Също по този начин обсъждахме с господин Иванов да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло - да я няма в новата Конституция. Това бяха, базово, разискванията. Нека да не приказваме повече, дано забележим и техните оферти и ще обявим нататък, когато почне да работи комисията. Това предложение пристигна от тях - от ПП-ДБ-за унищожаване на фигурата. Ние ще мислим върху това, само че по-скоро ще бъдем съгласни ", съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи във връзка тематиката на диалога. 

Надежда Йорданова от ПП-ДБ удостовери, че предлагането е било разисквано и с ГЕРБ-СДС. Следващата седмица следва концепцията да бъде коментирана и с останалите партии в Народното събрание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР