ДПС успя да разчупи етническия модел през 2009 г., когато

...
ДПС успя да разчупи етническия модел през 2009 г., когато
Коментари Харесай

Проф. Людмил Георгиев: Беше извън силите на Мустафа Карадайъ да е председател на ДПС

ДПС съумя да разчупи етническия модел през 2009 година, когато на парламентарните избори тогава съумя да завоюва резултат от над 600 000 гласа. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ докторът по социология и логика на психиката проф. Людмил Георгиев, който по това време е и измежду доближените на почетния ръководител на партията Ахмед Доган.
Тогава, през 2010 година Обаче всичко рухна и всичко завърши с отстраняването на Касим Дал и хората от екипа му. Вероятно някъде там зад кулисите би трябвало да се търси дългата ръка на Държавна сигурност.
Според проф. Людмил Георгиев каквото и да бъде казано за Мустафа Карадайъ, той е един добър човек и извънреден математик. Може би в действителност беше отвън неговите сили да бъде на поста ръководител на Движение за права и свободи, беше явно, че той не може да се оправи, разяснява още Георгиев.

 

Според журналиста Мехмед Юмер честите срещи на Мустафа Карадайъ с високопоставени политици в Турция, може би е довело до вътрешно чувство за прекрачване на някакви граници. Той изцяло показа тезата на проф. Людмил Георгиев, че евентуално зад оставката на Мустада Карадайъ стоят по-тежки вътрешни процеси. Лидерството в Движение за права и свободи постоянно се е обсъждало, тъй като господин Доган е бил допустим за електората и основателите на партията, само че това не може да важи за други персони. Лидерството в Движение за права и свободи си е чисто вътрешнопартиен проблем още от основаването му, сподели още Мехмед Юмер.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР