ДПС търси да се отвори към нови публики. Внимателно трябва

...
ДПС търси да се отвори към нови публики. Внимателно трябва
Коментари Харесай

Политолог: Политическият свят в България се раздели на отбор „Промяна“ и отбор „Статукво“

ДПС търси да се отвори към нови публики. Внимателно би трябвало да се следи какво ще създадат. Това съобщи пред БНР политологът Първан Симеонов от Агенция „ Галъп интернешънъл “.

По думите му напоследък се вижда наклонност Движение за права и свободи да се трансформира от партия на една етническа група в партия, която се пробва да моли към маргинализираните общности изобщо. „ Традиционният електорат на партията понижава и Движение за права и свободи е принудена да се отваря към нови места и те нормално са най-бедните места в България. Това, което към този момент се вижда, е бавното преобразяване на Движение за права и свободи от етническа в по-скоро бизнес партия. Бизнес крилото на Движение за права и свободи ще става все по-водещо “, уточни Първан Симеонов.

Според него в някои огромни градове към този момент няма да е по този начин елементарно за ГЕРБ, както по време на предходни акции. "Много групи спорят за западната поддръжка. Цветан Цветанов също е от нещата, които би трябвало да бъдат следени деликатно на тези избори. Въпросът е защо работи Цветанов в близко бъдеще “, акцентира социологът и добави: „ Личи си, че Цветанов е съумял да набави някаква западна поддръжка. Това е мощен механизъм за легитимност в България ".

По думите му този избор е главен сюжет, който ще диктува и доста от останалите. "Политическият свят в България се раздели на тим „ Промяна “ и тим „ Статукво “, което не е доста добре за властта ", добави социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР