ДПС стартира днес процедурата за номинации на кметове и общински

...
ДПС стартира днес процедурата за номинации на кметове и общински
Коментари Харесай

ДПС стартира процедура за номинации на кметове и общински съветници

Движение за права и свободи започва през днешния ден процедурата за номинации на кметове и общински съветници в страната. Централният съвет на партията се събра на съвещание в София, с цел да стартира подготовката на Движение за права и свободи за локалните избори наесен, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Направихме разбор на настоящата политическа обстановка по региони. Приехме критерии за номинации на претенденти от Движение за права и свободи, потвърдихме процедурите, по които ще определим нашите претенденти за кметове на кметства, на региони, на общини, а също по този начин и за общински съветници, заяви ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг след съвещанието.

В критериите и процедурите няма генерално нови неща. Те са сходни с тези от предходните локални избори, уточни Карадайъ. И изясни: " Ние даваме акцент на общоселските събрания, на откритите съвещания. Номинации може да прави всеки, в това число претендентите могат и сами да се предлагат. ".

След това стартират процедурите - предварителни избори, разширени съвещания, в които вземат участие и общинските препоръки на младежката организация и на женските сдружения на Движение за права и свободи, сподели още Карадайъ.

По номинациите заседават Областните препоръки на Движение за права и свободи, най-после Централният избирателен щаб, където се утвърждават претендентите на Движение за права и свободи, изясни Карадайъ.

От през днешния ден отваряме и тематиките в обитаемоте места, където няма да издигаме претенденти, кого да поддържаме, както и в кои общини да сме в коалиция, съобщи Карадайъ.

Знаете, че от две години приказваме обществено по тематиката правосъдна промяна и конституционни промени. От година и половина имаме написани и показани текстове на Движение за права и свободи за правосъдна промяна и промени в Конституцията, съобщи Мустафа Карадайъ в отговор на журналистически въпрос.

Ние в Движение за права и свободи през цялото време сме безапелационни, че съществени промени в правосъдната система не могат да се случат без промени в Конституцията. Затова ние ще участваме във внасянето на предложенията. ПГ на ГЕРБ-СДС, ПГ на ПП-ДБ и ПГ на Движение за права и свободи ще се разпишат под предложенията, които ще се внесат в деловодството на Народно събрание за промени в главния закон, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР