ДПС стана на 33 години днес, а от няколко дни

...
ДПС стана на 33 години днес, а от няколко дни
Коментари Харесай

Ахмед Доган събира най-близките си в Сараите

ДПС стана на 33 години през днешния ден, а от няколко дни най-приближените до почетния ръководител на Движението Ахмед Доган, в това число и водачът на партията Мустафа Карадайъ, цитират негови слова като препратки и уроци към актуалните политически лица и процеси. 

Очаква се за празника през днешния ден най-лоялните към Движението и Сокола да се съберат в Сараите, с цел да отбележат годишнината от основаването на партията. Почерпки ще има и по места, както и в парламентарната група. 

Председателят на АЛДЕ, евродепутат и някогашен юношески водач Илхан Кючюк насочи пръв привет към учредителите с думите: " Благодарим за увереността, упътванията и доверието! Защото какво е по-важно от доверието? Онова доверие, което години наред получаваме от гласоподавателите. То е реалност, тъй като ние знаем, че доверието е единственият запас, с който разполагат политиците, а в политиката, както и в живота, е значимо да отстояваш позициите, в които вярваш и да не отстъпваш от правилата си.

Пътят, който извървяхме за тези три десетилетия не беше лек. От бранител на правата на турците и мюсюлманите в България, до бранител на правата и свободите на всички жители. Оценен и приет в районен, европейски и международен мащаб! Години наред Движение за права и свободи е самобитен справочник за политика и народна власт, който всеки да прочете и да вникне в смисъла му ", написа още Кючюк. 

И сходно на рецензиите на управлението на Движение за права и свободи у нас прибавя, че нито една смяна в историята не се е осъществила без реалистична оценка на предишното, въз основа на нравите и характерологията на едно общество.

" Нито един важен и дълготраен политически триумф не може да бъде реализиран без обединените старания на целия интелектуален и политически хайлайф на страната. Трябва да си или доверчив, или надменен, с цел да допуснеш, че това може да се случи през ХХI век.

Но както се споделя, ориста ни дава втори шанс… единствено остава уроците от миналата година да са научени, с цел да не повтаряме същите неточности и през новата. Ние депесарите добре знаем от господин Доган - “случаят, т.е шансът оказва помощ на квалифицирания ”, цитира той почетния водач на партията. 

На страницата на Движението за рождения му ден пък от пресцентъра подсетиха послепис на Доган от книгата на Самуел Леви " Съвременният политически мит " отпреди 13 години: 

„ Основният проблем в дневния ред на страната е намирането на тактика за излаз от рецесията, а не разделянето на обществото на положителни и неприятни, на обективни и отговорни “.

„ Търсенето на виновност във всички и във всичко възпроизвежда основанието, върху което Героите- Спасители стават нужни. Затова тематиката за виновността и справедливостта и показното очистване на „ неприятните ”, е типична поведенческа матрица  на Героите-Спасители в актуалните политически легенди “, написа почетният ръководител на Движение за права и свободи.

„ Експлоатирането на тази тематика ги зарежда с убеденост и сила. За „ страдание ” тази сила е с невисок капацитет и относително бързо се разсейва или прераства в Съмнение. И в това се състои Трагичното при Героите-Спасители. Защото, който не щади другите, не щади и себе си “, продължава анализът Доган. Според него всеки садизъм в обществото е форма на мазохизъм.

„ Тази логичност в държанието на Героите-Спасители приготвя почвата за личното им отричане. В последна сметка, това е фундаментът и моделът за реализиране на Политически катарзис. За да си отворим порталите за действителното разбиране на Политическия свят, самите ние би трябвало да се пречистим и възобновим “, твърди той.  

Той е безапелационен, че Героите-Спасители изникват от „ още неутвърдените демократични правила за мощно, а от време на време и атрактивно посланичество, само че отклоняват демокрацията до границата на нейното отричане “.

Политическият мит се стреми да бъде самодостатъчен, тъй като трансформира властта в самоцел, тирания и най-после - в изискване за злополука, предизвестява създателят на Движение за права и свободи.

" Анализът му преди 13 години като че ли планува политическата  промяна, извела първо Бойко Борисов, а по-късно и „ Промяната ” на власт. Те влязоха в типичната поведенческа матрица за показно очистване на „ неприятните ”, с цел да станат най-после нейни жертви ", прибавят още от Движение за права и свободи. 

И хвърлят още стрели против " Промяната ": " Философската аргументация на политическия мит, която Доган дава, демонстрира за какво през миналата 2022 година дефинитивно рухнаха легендите и за „ Героите-Спасители ” и за „ неприятните ”.

„ Героите ” раздаваха пари от джипката и вкараха страната в аферата „ Джемкорп ”, „ неприятното ” Движение за права и свободи обезпечи 120 лева за всеки пенсионер, 300 млн. лева за земеделците, 9% Данък добавена стойност за детските храни и артикули, за книги и вестници. И подсигурява авроатлантическия избор на страната ни.

Не инцидентно от 2016 година Движение за права и свободи приканва за връщане на нормалността в политиката. Нещо, което стартира с диалози и разговор – сред партиите, институциите, сред гласоподавателите и политическите субекти, сред властта и жителите. В разговора Герои-Спасители няма, заклеймяване на съперника – също. Но преди този момент, както споделя Доган, всеки би трябвало да изживее своя катарзис ", прибавят от " Стамболийски " 45А. 

По-късно в декларация от парламентарната естрада прикани за завършек на популизма и означи: 

" Движение за права и свободи знае по какъв начин се носи отговорност. Прави това към този момент 33 години. Затова призоваваме всички партии да загърбят политическия егоизъм и егото на водачите си и да седнат на масата на договарянията, с цел да разпишем целите за страната, които ще я изведат от рецесиите.

Днес не е значимо кой първи ще изрече в декларация целите за България, с цел да се назова новият Герой-Спасител и да лепи етикети на останалите. Днес е значимо кой ще работи безкористно за България. Време е за отговорност ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР