ДПС спасиха кворума в Народното събрание, след като се регистрираха

...
ДПС спасиха кворума в Народното събрание, след като се регистрираха
Коментари Харесай

ДПС спаси кворума в НС, в замяна депутатите отложиха спорни законови промени

ДПС избавиха кворума в Народното събрание, откакто се записаха в пленарна зала. В подмяна на това ръководещите изтеглиха противоречиви текстове от закона за локално самоуправление.

Депутатите от Движение за права и свободи настояха да бъдат оттеглени плануваните за разглеждане промени в закона за локалното самоуправление, които плануват основаване на специфични звена към общините за наблюдаване на сигурността и спазването на публичния ред. Движение за права и свободи дефинираха новите звена като наказателни отряди.

Въпросните промени бяха разисквани по-рано на среща сред водачите на ПГ на ГЕРБ и " Атака " Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Такъв вид закони би трябвало да се внасят в Народно събрание след необятно публично разискване, даже съгласно Движение за права и свободи такива закони би трябвало да се внасят от Министерски съвет, с цел да се знае кой носи политическата отговорност, а не да се крием зад съответни народни представители.

Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Притесненията са дали тези инспектори би трябвало да имат тези функционалности. Смятаме, че няма проблеми, само че това ще бъде направено на работна среща, на която сътрудниците ще разискват тематиката.

Волен Сидеров, ръководител на ПГ на " Атака ": Отлагането на тези законопроекти води до тяхното възстановяване. Така законът ще стане по-добър. Не единствено в Движение за права и свободи, само че и в групата имаше рецензии по обособени текстове по този закон. Те ще се поправят.
След съвещанието водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че с обезпечаването на кворум в залата, на процедура опозицията дефинира дневния ред на Народното събрание.

От ръководещите пък предложиха от Движение за права и свободи да се срещнат с представители на общините, с цел да обсъдят противоречивите законови промени.
 Парламентът събра кворум от втори опит и стартира работа Парламентът събра кворум от втори опит и стартира работа
Парламентът стартира работа от втория опит за събиране на кворум. В пленарна зала се записаха 135 народни представители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР