ДПС ще сезира прокуратурата за дружества, свързани с Иво Прокопиев,

...
ДПС ще сезира прокуратурата за дружества, свързани с Иво Прокопиев,
Коментари Харесай

ДПС ще сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с Прокопиев и взели над 500 млн. лева премии от 2010 г. досега

ДПС ще сезира прокуратурата за сдружения, свързани с Иво Прокопиев, заяви БГНЕС.

По време на брифинг в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов съобщи, че той е по настояща тематика – цената на тока и кой обира в джобовете си парите на жителите и бизнеса.

„Установили сме от обществени регистри, че има 13 сдружения, за които има съгласуваност с медийно-енергийния олигарх Иво Прокопиев“, съобщи Анастасов. „Също е видно отново от обществените регистри, най-много от годишните финансови доклади, че по време на „тиранията на ДПС“ в институциите и регулаторите по негови думи, а точно 2010 година насам, тези 13 сдружения взимат средногодишно по 50 млн. лева награди. Т.е. от 2010 година до 2021 година, когато беше неизменен размерът им, тези 13 сдружения, свързани с Прокопиев, са прибрали от Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ малко над половин милиард лева“, разясни депутатът.

Колегата му Йордан Цонев от Движение за права и свободи също направи коментар.

„Тук има две тематики, по които ние ще сезираме прокуратурата да извърши съответните инспекции. Първата е, че най-вероятно става въпрос за отбягване на данъчно облагане при покупко-продажбите сред свързани лица. Втората тематика е укриване на облаги. Ние виждаме, че в огромна част от сдруженията във финансовите им доклади има сензитивна разлика сред обявление на облаги и доходи. Много сензитивна разлика. Това не може да го откри различен с изключение на способените органи. Затова ще ги сезираме способените органи да извършат проверки“, сподели Цонев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР