ДПС ще сезира Прокуратурата с цел да бъде направена пълна

...
ДПС ще сезира Прокуратурата с цел да бъде направена пълна
Коментари Харесай

Заради строителство в защитена територия ДПС плаши с прокуратурата, Ревизоро нямало да бъде екологична бухалка

Движение за права и свободи ще сезира Прокуратурата за да бъде направена цялостна инспекция на законосъобразността на разрешаването на строителството в предпазена територия " Колокита ". Това разгласи депутатът от Движение за права и свободи Севим Али в имитация към екоминистър Емил Димитров.
Проверката ще цели да откри уточни Севим Али.
От своя страна екоминистърът разгласи, че страната не е допускала строителство в зона 1 на местността " Колокита ".
" Защитената околност " Колокита " е оповестена със заповед от 16 юни 1970 година Защитената територия обгръща част от полуостров " Буджака ", като сърцевинната част на полуострова е отвън нея. Със заповедта за оповестяване не се позволява осъществяването на строителство, като е конкретизирано, че строителството и благоустроявенота на предпазената зона, ще се позволи с създаването на повсеместен благоустройствен план за тази част от южното Черноморско крайбрежие.
В тази връзка със заповед от 11 юли 2001 година на министъра на околната среда и водите е одобрен проект за ръководство на предпазена околност " Колокита ". В цитирания проект за ръководство са въведени две функционални зони. ", уточни министър Емил Димитров.
По думите му строителството на вилни здания не може да повреди предмета на запазване на предпазената околност.
". В случай, че нарушаванията не съставляват закононарушения, се подхващат плануваните в законодателството административно-наказателни покупко-продажби ", сподели още министърът, представен от Фокус.
Той даде обяснение и метода на отнасяне на битови, фекални и отпадъчни води. По думите му те се водят в региона на канализационната мрежа на Созопол, а за друга част от постройките тези води се събират в резервоари и със профилиран превоз се довеждат до най-близките пречиствателни станции.
Движение за права и свободи попита дали е правилно, че непосредствено върху скалите в зона 1 са парцелите на журналиста от вестник „ Капитал ” Йово Николов, а също и на Михаил Заимов и в случай че да - това не е ли в нарушаване на режима на предпазената зона , способените органи на Министерство на околната среда и водите съгласували ли са тези градежи и с тяхното осъществяване не е ли повредена предпазената зона и в случай че да - какви са вредите.
От партията попитаха още, а в случай че не са и Министерство на околната среда и водите не е било осведомено, ще се сезира ли като способена институция и ще направи ли инспекция по отношение на медийните изявления, за които Ви осведомяваме? ".
 Стефан Шарлопов за разрушени естествени явления: Сложих 5-6 чадърчета Стефан Шарлопов за разрушени естествени явления: Сложих 5-6 чадърчета
Укрепване на брега при месността Буджака в предпазена зона Колокита в Созопол, където се намира почивният комплекс " Созополис " или градеж...
Няма да бъда ничия екологична бухалка - апелирам Движение за права и свободи и " Да България " да не се пробват да употребяват Министерство на околната среда и водите за свои цели , съобщи в отговор екоминистърът.
" Явно изборната акция стартира. " Да България " акостираха на плажа в Росенец. Какво реализираха: звук, рейтинг и електорат. Постигна и втърдяване на Движение за права и свободи за изборите. Едните демонстрираха, че са живи, а другите, че са подготвени. Какво обаче не реализираха? Достъп до плажа. В момента едни си вървят с лодки, а тези хора, които бяха притежателите на парцели в Росенец, бяха подготвили и място за път. Гражданите изгубиха, партиите завоюваха. Д, уточни Емил Димитров.
По думите му всички по време на изборите вършат малко повече от нужното, с цел да печелят гласове.
" Моля ви не преминавайте основани граници - толерантност, почитание и ценене правата на останалите. Изборите ще минат, а вие няма да си говорите, тъй като сте отишли прекомерно надалеч в реваншизма си. Не ме карайте аз да бъда съдия, посредством мен да си вършиме акция или да участвате в политическа разпра в навечерието тъкмо по въпроса за изборите. В персонално качество мога да ви кажа - прави сте да питате,защото едните нападнаха Доган, а вие в този момент да върнете. Проявете мъдрост и оставете другите да се излагат ", сподели още министър Емил Димитров.
Всички въпроси на Движение за права и свободи
 Три години и две санкции не стигат за решение на случай със застрояване край Созопол Три години и две санкции не стигат за решение на случай със застрояване край Созопол
Вече над три години тече борбата сред страната и частен вложител поради строителни действия на нос Колокита до Созопол. Причината -...
Неотдавна излезе информация в медиите, съгласно която в последния ден от ръководството на държавното управление на Иван Костов - 23 юли 2001 година, тогавашният министър на околната среда Евдокия Манева е издала заповед, с която е изменен проектът за ръководство на предпазената територия „ Колокита “, обхващаща целия полуостров Буджака, като с тази заповед се позволява строителството в Зона 2 на предпазената територия, което до тогава е било напълно неразрешено.
В информациите беше пояснено, че полуостровът е предпазена територия от 1970 година и че зона 2 са всички земи на Буджака, а зона 1 са единствено фиордите и скалите по брега. Сега цялата зона 2 е изцяло застроена, а на фиордите, които са изцяло предпазени и попадат в зона 1, към този момент могат да се любуват единствено притежателите на намиращите се там имения, тъй като, съгласно написаното в медиите, всички подробни устройствени проекти на Буджака са били утвърдени без пътеки сред тях и по този начин хората към този момент нямат никакъв достъп до морето, каквото е условието по Закона за устройството на черноморското крайбрежие.
Според изявленията, откакто министър Манева е трансформирала проекта за ръководство на предпазения от 1970 година полуостров, е почнало всеобщо пазаруване на парцели и строителство на първокласни къщи на полуострова, като за задачата е било основано особено сдружение ДЗЗД „ Групово дело Колокита “, в което са влезнали всички притежатели, застроили по-късно цялата линия.
В публикациите е маркирано, че над Райския залив, непосредствено върху скалите, които са в зона 1 и са обществена държавна благосъстоятелност, са издигнати парцелите на журналиста от вестник " Капитал " Йово Николов, както и на Михаил Заимов и по този метод действително достъпът на хора до залива е преустановен, макар, че плажът там е обществена държавна благосъстоятелност.
Под една от оповестените към материалите фотоси на тясна и стръмна скалиста пътека, водеща към фиордите и плажа на Райския залив, е написано, че по нея се изливат фекални води от къщата, благосъстоятелност на Иво Прокопиев.
 Разрушават басейна и оградата на Прокопиев в Буджака, били противозаконни Разрушават басейна и оградата на Прокопиев в " Буджака ", били противозаконни
По заповед на кмета на община Созопол се стопира градежът на басейна на Иво Прокопиев и част от оградата на къщата му край морето в местн...
В изявленията се отбелязва още, че Буджака е и предпазена зона от екологичната мрежа НАТУРА 2000 съгласно Закона за биологично многообразие по директивата за птиците, само че след всеобщото застрояване там птиците на практика няма къде да гнездят, а от там минава „ Виа Понтика “.
Във връзка с това нашият въпрос към Вас е: правилно ли е, че в последния ден от ръководството на държавното управление на Иван Костов - 23 юли 2001 година, тогавашният министър на околната среда Евдокия Манева е издала заповед, с която е трансформирала проекта за ръководство на предпазената територия „ Колокита “, обхващаща целия полуостров Буджака и с тази заповед е позволено строителството в зона 2 на предпазената територия, което до тогава е било напълно неразрешено - в случай че да, с какви претекстове е изменен проектът за ръководство на предпазена територия „ Колокита “ това законосъобразно ли е изработен.
.
Вярно ли е, че непосредствено върху скалите в зона 1 са парцелите на журналиста от вестник „ Капитал ” Йово Николов, а също и на Михаил Заимов и в случай че да - това не е ли в нарушаване на режима на предпазената зона, способените органи на Министерство на околната среда и водите съгласували ли са тези градежи и с тяхното осъществяване не е ли повредена предпазената зона и в случай че да - какви са вредите .
, а в случай че не са и Министерство на околната среда и водите не е било осведомено, ще се сезира ли като способена институция и ще направи ли инспекция по отношение на медийните изявления, за които Ви осведомяваме? ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР