ДПС ще предложи главният прокурор да има един мандат от

...
ДПС ще предложи главният прокурор да има един мандат от
Коментари Харесай

Пеевски: ДПС предлага един мандат от 5 г. за главния прокурор

Движение за права и свободи ще предложи основният прокурор да има един мандат от 5 години. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка импортирания от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в края на лятната пленарна сесия общ законопроект за промени в Конституцията.

„ По-добре е, откакто ще " махаме " пълномощия на основния прокурор, той да има един мандат, който да е 5-годишен , с цел да не се задържа прекомерно дълго един човек на поста “, аргументира се Пеевски, представен от Българска национална телевизия.

Друго предложение на Движението е основният прокурор да не ръководи прокурорския съвет, а някой определен от съвета (според предложенията за промени Висш съдебен съвет ще бъде разграничен на две - прокурорски и съдийски съвет).

Пеевски не вижда проблем за несъмнено време ръководителят на Конституционния съд да бъде и длъжностен министър председател, макар изказани терзания от специалисти. Такова предложение също е залегнало в общия законопроект за промени в Конституцията.

Промените в Конституцията са препоръчани от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, ние ги припознахме, само не се съгласихме за ограничение мандатите на кметовете на два и това предложение отпадна, напомни Делян Пеевски. ГЕРБ-СДС също са срещу ограничение мандатността на кметовете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР