ДПС ще подкрепи законопроекта за допълнение на Закона за МВР.

...
ДПС ще подкрепи законопроекта за допълнение на Закона за МВР.
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Охраната на БТА трябва да бъде подобаваща

ДПС ще поддържа законопроекта за допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи.

Това заяви националният представител от Движението Джейхан Ибрямов в пленарна зала. Но добави, че ПГ на Движение за права и свободи има уточняващи въпроси към вносителите на законопроекта.

Охраната на Българска телеграфна агенция би трябвало да бъде подобаваща – както е на Българското национално радио и на Българска национална телевизия, сподели Ибрямов. Както чухме и от ревюто на съответните комисии, Българска телеграфна агенция е обект със стратегическо значение, акцентира Джейхан Ибрямов.

„Агенцията има открити офиси в някои непознати страни. Наскоро беше открит пункт и в Република Северна Македония. Възниква различен въпрос, защото Българска телеграфна агенция, както и БНР разполагат с репортери в страната и то не малцина. Това значи ли, че в съответните райони, където организацията има репортери, инфраструктурата ще бъде изменена и там също ще има защита от органите на реда – от Министерство на вътрешните работи? Това е доста значителен въпрос“, сподели националният представител от Движение за права и свободи.

Означава ли това, че в един миг чиновниците на реда ще бъдат в по-голяма бройка от кореспондентите в цялата страна, попита Ибрямов. И съобщи: „Или стигаме до оня миг, в който, казвайки, че може да намалите числеността на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, вие увеличавате щата с спомагателни финансови средства към Министерство на вътрешните работи. Това чухме от ревюто на представители на съответните комисии, сподели Ибрямов. Той прикани да се откри най-правилното решение.

Защото, когато теглим линия, става въпрос за финансови средства, а се намираме в здравно-социална и международна рецесия заради войната в Украйна, заключи Джейхан Ибрямов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР