ДПС ще подкрепи създаването на анкетна комисия за разследване на

...
ДПС ще подкрепи създаването на анкетна комисия за разследване на
Коментари Харесай

ДПС подкрепя разследването на Прехода

ДПС ще поддържа основаването на анкетна комисия за следствие на прехода. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев след диалог с водача на партията Мустафа Карадайъ, заяви " Монитор ", представен от Канал 3.

" Тази концепция преди известно време беше препоръчана от нашият сътрудник Делян Пеевски. Тук нещата стават както с ДДС-то, някои наши оферти след време ГЕРБ ги осмислят и ги намират за верни и точни. Ние нямаме проблем. Смятаме, че доколкото има висок публичен интерес по тематиката за прехода, нужна е такава анкетна комисия, несъмнено, с ясното схващане, че това е прекомерно комплицирана и тежка задача, че това е интервал от време от съвсем 30 години ", съобщи Цонев.

" Все отново би трябвало да се види генезиса на някои съмнителни благосъстояния, генезиса на някои процеси, от които българското обществото още не може да се освободи. Митове ли са алените куфарчета да вземем за пример, по какъв начин се случи тъй че в обществото има въпроси по отношение на събитията през 90-те години, икономическите събития, включително раздържавяването на стопанската система и банкрута на банковата система и доста други въпроси, на които обществото чака отговор. Една такава анкетна комисия няма да дублира работата на правораздавателните органи, тя по-скоро би имала задачата да направи експертно стопански и политически разбор “, сподели още Цонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР