ДПС ще подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ -

...
ДПС ще подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ -
Коментари Харесай

ДПС ще гласува за Каримански начело на БНБ: Стига сме слугували на олигарсите

ДПС ще поддържа Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка - това стана ясно от позиция на Йордан Цонев в пленарната зала след дългите многозначителни медийни изявления от партията във връзка процедурата. 

Цонев дефинира Каримански като почтена персона, на която е поверена най-важната комисия в Народното събрание - бюджетната, и позволи, че рецензиите на Асен Василев и Кирил Петков към репутацията на депутата от Има Такъв Народ не били откровени.  

" Сегашният финансов министър се довери персонално на него. Знам какво е за един финансов министър ръководителят на Бюджетната комисия - този човек му е по-голям от зам.-министрите, от екипа, от всичко. Без ръководителя на Бюджетната комисия финансовият министър е жертван на неуспех. Асен Василев има цялостно доверие в господин Каримански като ръководител на комисията ", сподели Йордан Цонев от името на неприсъстващия в залата вицепремиер (самият Цонев е бил два пъти ръководител на тази комисия в 38 и 42 НС). 

Защитата му на позицията на Движение за права и свободи по отношение на Каримански мина и през омаловажаване на ролята на шефа на Българска народна банка както за оперативната активност на банката, по този начин и за подготовката на България за приемането на еврото. 

Цонев разгласи, че " нищо не зависи от шефа на Българска народна банка " по дейностите, които са поверени на подуправителите, тъй като в тях те имат " безспорна самостоятелност ". 

" Въвеждането на еврото не зависи от шефа на Българска народна банка, нито от Българска народна банка. Това е политически акт и в случай че стане - ще стане в тази зала. Трябва да се промени законът за Българска народна банка, където е казано каква е паричната единица, какъв е валутният курс ", сподели Цонев по адрес на рецензиите на " Възраждане " към кандидатурата на Каримански. " Неучаствайки или гласувайки срещу вършите една друга работа - дали не оставяте по-дълго на власт тези, които преди 2 часа казахте, че желаете да свалите? ". 

Изявлението на Цонев приключи с постоянните обвинявания към Василев и Петков за това, че са " подвластни от Иво Прокопиев " и обвърза избора на шеф на Българска народна банка с " олигарха, който се пробва да глътне цялата страна ". 

" Хайде да си изберем шеф на Българска народна банка, господин Каримански е почтена персона, поверили сме му най-важната комисия. Стига сме слугували на олигарсите ", сподели на финала Йордан Цонев. Това е втората опозиционна мощ след ГЕРБ, която се застъпва публично зад предлагането на Има Такъв Народ за Любомир Каримански. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР