ДПС ще подкрепи кандидатурите за съдии в Конституционния съд,издигнати отГЕРБи

...
ДПС ще подкрепи кандидатурите за съдии в Конституционния съд,издигнати отГЕРБи
Коментари Харесай

Пеевски: ДПС ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ и ПП-ДБ за конституционни съдии

ДПС ще поддържа кандидатурите за съдии в Конституционния съд,издигнати отГЕРБи " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ). Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ДПСДелян Пеевски, представен от Дарик.

По-рано водачът на ГЕРББойкоБорисовсъобщи, че кандидатурата на партията за парламентарен арбитър ще еДесислава Атанасова.Вчера от пресцентъра на ПП-ДБ оповестиха, че техният претендент ще еБорислав Белазелков.

" Има всички шансове това ръководство да изкара цялостен мандат ", сподели пред публицистите Пеевски.

" Нека да мине ротацията, тъй като това е доста значим миг и по-нататък ще забележим ", добави той и разяснява, чевсе още се приказва единствено за един вицепремиерв новия кабинет.

Пеевски се обърна с молба да не се разисква опцията Движение за права и свободи да влиза в ръководството: „ Ние не желаеме да участваме в ръководството нито на равнище министри, нито на равнище зам.-министри “.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи удостовери, че е взел участие в днешната лидерска среща, която се организира преди началото на съвещанието на Народното събрание. Акцентът беше предварителният диалог по програмата на Народното събрание. " Искаме ясна стратегия какво ще работи Народното събрание, тъй като Народното събрание би трябвало да работи със същия ритъм, както в предходния сезон, от който сме доста удовлетворени. " - сподели той.

Относно настояването муТодор Тагаревда се яви в Народното събрание зарадилипсата на предложения към депутати за ритуала по освещаване на бойните знаменана Богоявление, Пеевски сподели, чене е желал оставката на министъра на защитата, а е изискал той да се извини на Народното събрание.

„ Не е съществено една почтена експертка, една жена да понесе цялата отговорност, тъй като над нея има още няколко лица, които са го одобрили, а както самият министър показа и се извини, е минало и през него. Това е неточност за мен, по тази причина чакам той да си сервира извинения на Народното събрание. Няма нищо повече, не търсим сензация. “ - сподели още Пеевски.

Писмотона почетния ръководител на ДПСАхмед Догане ориентирано към всички наши структури, сподели в отговор на въпрос Пеевски.„ Ще има ново начало в Движение за права и свободи, ние се връщаме при хората, тъй като считаме, че на избрани места връзката е изгубена, започваме интензивни срещи с всичките си структури по места и да се върнем там, откъдето е тръгнало Движение за права и свободи. “ - изясни Пеевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР