ДПС ще подкрепи кандидатът за президент, който се доближава до

...
ДПС ще подкрепи кандидатът за президент, който се доближава до
Коментари Харесай

Обединител и стожер на Конституцията: ДПС описа профила на президента, когото ще подкрепи

ДПС ще поддържа претендентът за президент, който се приближава до упования от тях профил на президенстската институция. Това съобщи на брифинг водачът на партията Мустафа Карадайъ.

Според Движение за права и свободи президентът би трябвало дава отговор на следните условия:
да е обединител на нацията и на всички български жители, без значение къде се намират те да е стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото да е полето на единодушията и по време на рецесии и в обикновено време да е лице на държавността и на страната пред света; да е глас на национално сплотяващите дела.
" Решението на Движение за права и свободи е, че избирателята на партията е доста умен и ще направи верния избор и ще гласоподава за президент, който най-вече се приближава до по този начин контури профил ", заключи Карадйъ.

На изборите за парламент на 14 ноември Движението реализира резултат от 13,0% и се подреди на трето място. На трето място остана и кандидатпрезидентската двойка, издигната от Движение за права и свободи.

" Отбелязаха рекордно ниска изборна интензивност, само че паралелно с това Движение за права и свободи регистрира положителни резултати ", уточни водачът на Движение за права и свободи във връзка изборните резултати на партията.

Движение за права и свободи одобряват изборният резулат, разгласен от ЦИК, само че задават няколко въпроса, свързани с броенето на вота от чужбина, тъй като са разкрили несъотвествия сред контролите и действителните гласове.

" Как са засичани контролите на изборните протоколи от чужбина, тъй като има секции, в които контролите не се засичат с действителните гласове и не подхождат с данните на уеб страницата на ЦИК ", съобщи Карадайъ

От Движение за права и свободи питат ЦИК и какъв брой са протоколите с такива пропуски.

" Ние одобряваме резултатите, оповестени от ЦИК. Но желаеме отговор от ЦИК по какъв начин са приели протоколите и по какъв начин се наблюдавали контролите. Нека ЦИК да изясни на тези над 2000 български жители, които са излезли да гласоподават, през целия ден са стояли на опашки. Гласували са и най-после ЦИК не си е свършила работата по този начин, че да отрази техния глас в протоколие ", съобщи Карадайъ.

Карадайъ даде образец и с проблем с прокол, в който в беловата е позволена неточност, поправена е, само че в последна сметка резултатите не са отразени вярно.

Най-важното, което съгласно нас е нужно на страната, е да има единение на нацията в общетво, което е развдинено, а ние сега живеем в обстановка на доста рецесии. За превъзмогване на политическите рецесии са ни нужни възобновяване на демокрацията и на държавността, безапелационен бе той.



Към момента управлението на Движение за права и свободи не е обсъждало дали ще поддържа кабинет на " Продължаваме промяната ", стана ясно след брифинга.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19.30 на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във Фейсбук страницата на На живо във
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР