ДПС ще настоява за резултати от проверките на ДАНС и

...
ДПС ще настоява за резултати от проверките на ДАНС и
Коментари Харесай

ДПС заподозря симбиоза между Продължаваме промяната и прокуратурата

ДПС ще упорства за резултати от инспекциите на ДАНС и прокуратурата за капиталовото поданство. Това сподели Хамид Хамид по време на брифинг на Движение за права и свободи в Народното събрание.

В неналичието на резултати от инспекциите от Движение за права и свободи виждат опция за симбиоза сред прокуратурата и използването на офанзивите против нея за заслон на избран кръг лица. От Движение за права и свободи припомниха, че въпросните ограничавания за издаването на капиталово поданство са били признати преди осем месеца.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че има редица случаи, в които прокуратурата не прави инспекции. Той даде образец с поданството на Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме Промяната ", за което Конституицонният съд се е произнесъл изрично, че е нарушил Конституцията.

Според Карадайъ видимо в общественото пространство се нападна основният прокурор, само че когато от Движение за права и свободи създали предложение за промени в Конституцията за ограничение пълномощията му, те не ги дали своят вот.

Вече у нас буди съмнението и подозрението за симбиоза, сподели Карадайъ и изясни, че " офанзивите против основния прокурор се употребяват като заслон ", а прокуратурата в това време ги прикрива.

Затова от Движение за права и свободи упорстват в най-кратки периоди да им бъдат предоставени резултатите от инспекциите на прокуратурата и ДАНС по импортирани от тях сигнали, свързани със законопроекти, признати по самодейност на придвижването, измежду които така наречен " златни паспорти " и опцията за придобиване на българско поданство против вложения.

Хамид Хамид попита къде са инспекциите, правени ли са изобщо? Той означи, че признатият закон ясно задължава ДАНС в шестмесечен период да бъдат направени инспекции на издадените златни паспорти, прибавя Българска телеграфна агенция.

Кого прикриват, кои са участниците в тази скица? Само ви подсещам, че имаше подозрение едно от лицата Стамен Янев да е издавало документи за вложения, като от еднакъв документ да са се употребили над 100 лица, най-вече китайски жители, разяснява Хамид и още веднъж попита кой на кого е дал поданство, престояване и дали това лице не е същото, което е подарило земите към Божурище на Кирил Петков и компания, разяснява той.

Относно законопроекта за възбрана на износа на петролни артикули, модифицирани в рафинерията " Лукойл ", Йордан Цонев сподели, че през вчерашния ден е приказвал за мимикрията на въпросния кръг лица, които под маската на отбрана на евроатлантическите полезности в действителност пазят съветски ползи.

Геополитеческият избор на България изисква България да бъде явен, предвидим и доста корав съдружник. Това значи, че би трябвало да се движим по дневния ред на нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз, а дневният ред е да бъде ограничавано енергийното въздействие на Русия и да бъдат ограничавани опциите за облага от петролни артикули, с които най-вероятно се финансира войната в Украйна. Нашата борба ще бъде доста ясна, доста открита и безкомпромисна, сподели Йордан Цонев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР