ДПС ще настоява за намаляване данък добавена стойност не само

...
ДПС ще настоява за намаляване данък добавена стойност не само
Коментари Харесай

ДПС ще настоява за намаляване на ДДС на целия хранителен сектор

ДПС ще упорства за понижаване налог добавена стойност освен за хляба, само че и за целия хранителен бранш. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ, който дружно с депутати от парламентарната група, се срещна с Мариана Кукушева, ръководител на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите, Костадин Костадинов, ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите и Савина Влахова, ръководител на Съюза на мелничарите в България, предава Българска телеграфна агенция.

Това е втората среща на парламентарната група с браншови организации. Вчера от ПГ на Движение за права и свободи организираха среща с представители на фармацевтичния бранш, с цел да обсъдят концепцията за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите.

Групата разгласи подготвеност да внесат такова законодателно предложение, в случай че получи увещание от страна на съответния отрасъл, че в реалност цените за крайния консуматор ще спаднат. Карадайъ изрази задоволеност от извършената през днешния ден среща.

" Констатирахме, че най-високият Данък добавена стойност в хранителния бранш по отношение на прилежащите страни и страните от Европейски Съюз, е в България. Високият Данък добавена стойност води до предпоставки за сив бранш в сектора и понижаване на конкурентоспособността на нашите производители ", уточни той.

Според Карадайъ намаляването на Данък добавена стойност за целия хранителен бранш се нуждае от изчерпателен разбор и съпоставяне на ставките със прилежащи страни.

" Ние не се отхвърляме от понижаване на Данък добавена стойност освен за хляба, само че и за целия хранителен бранш, което ще докара до по-голяма конкурентоспособност на нашите производители. Ефектът ще е доста по-голям ", разяснява той.

По думите му Движение за права и свободи ще продължи работа и ще търси необятен публичен спор и единодушие за сходна законодателна смяна. " Прибързани дейности не вършим и няма да вършим ", безапелационен е Карадайъ. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР