ДПС ще издигне свои кандидати за президент и вицепрезидент. Решението

...
ДПС ще издигне свои кандидати за президент и вицепрезидент. Решението
Коментари Харесай

Прогнози: Какви са шансовете да се формира кабинет след изборите

Движение за права и свободи ще издигне свои претенденти за президент и вицепрезидент. Решението е взето на онлайн съвещание на Централния им съвет. Както и за депутатите им - критериите са да бъде избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движението за права и свободи и на либерализма.

До края на идната седмица " Продължаваме Промяната " ще разгласят водачите си на листи за изборите и ще подпишат документ с евентуалните сътрудници на ръководство " Демократична България " и " Изправи се.БГ ". Мая Манолова чака това съглашение.

Мартин Димитров от " Демократична България " разяснява пред Георги Любенов, че след изборите би трябвало да има държавно управление на " Демократична България " и " Продължаваме Промяната ".

Мандатоносителят " Волт " са сложили две условия пред Асен Василев и Кирил Петков: да няма сътрудници на Държавна сигурност в листите и да нe се влиза в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Асен Василев и Кирил Петков показаха убеденост, че след изборите ще могат да образуват съдружно болшинство.

" 121 депутати в обединението, която ще създадем след изборите. Вече двете партии, с които приказваме доста ясно, са " Демократична България " отдясно, и отляво - придвижването на Мая Манолова - " Изправи се БГ. Ние идваме! ". Ние имаме вяра, че тези три формаци ще достигнем до 121 депутати ", сподели Кирил Петков.

" Искаме преди изборите ще подпишем един документ с нашите евентуални сътрудници - " Принципи на ръководство ", където да е ясно: няма да пипаме налозите, дълбока промяна, който е крал, ще отиде в пандиза. Ако всичките се разберем, че това са правилата на ръководство, доста елементарно ще стане самото сглобяване на ръководство след изборите в Народното събрание ", добави Асен Василев.

Мая Манолова разгласи, че чака началото на диалозите и подписването на съглашението.

" Разговорите ще се случат при започване на идната седмица. Ние сме отворени и да, ние ще участваме в подписването на съглашение, което да подсигурява на българските жители, че ще има болшинство на почтените и държавно управление на смяната в 47-ия парламент ", сподели Манолова.

Два сюжета има пред страната след третите подред парламентарни избори тази година, съгласно Мартин Димитров от " Демократична България " .

" Третият път би трябвало да има кабинет. Първите два пъти видяхте, че не стана, а третият път към този момент е сериозен поради коронавирус пандемията, поради стопанската система, поради общественото напрежение. И положителният сюжет, тъй като има и неприятен сюжет. Лошият сюжет: ГЕРБ, Движение за права и свободи, някой различен се събират и отново си вършат кабинет. При положителния сюжет " Демократична България " и сътрудници основава държавно управление и първият ни сътрудник в действителност е тази нова партия, коалиция, която се сътвори - " Продължаваме Промяната ", разяснява той.

Според Димитров, " Демократична България " ще бъде в центъра на процесите по образуване на нов кабинет.

От ВОЛТ също считат, че ще бъде образувано болшинство в 47-ия парламент.

" В един миг отвратените откриха също кого да поддържат. Надеждата в действителност са Кирил Петков и Асен Василев, тъй като за пръв път виждаме хора, които са направили съответни каузи, а освен думи. Кирил и Асен демонстрират храброст и водачество, а България има потребност от водачество сега, защото има огромни рецесии. Ние им предоставяме техническото средство, с цел да се явят на избори ", сподели Настимир Ананиев.

В предаването " Говори в този момент " водачът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов не отговори непосредствено дали би приел покана от " Продължаваме Промяната " за общо явяване на изборите.

" Ние не желаеме да вършим леви политики с десни цели, желаеме да вършим десни политики с десни цели ", сподели той.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов също изрази песимизъм по отношение на основаването на групировката " Продължаваме Промяната ".

" Вие смятате, че в този момент ей по този начин двама министри, за пръв път появили се отнякъде, на втория месец им щукна в главата, че са доста велики, доста кадърни. Ама кажи какво направи за 4 месеца? ", съобщи той.

Каракачанов не уточни кой съгласно него стои зад плана на Петков и Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР