ДПС ще има двама депутати от Хасковска област. По толкова

...
ДПС ще има двама депутати от Хасковска област. По толкова
Коментари Харесай

ДПС взе втори мандат в Хасковска област, валат за Възраждане

ДПС ще има двама депутати от Хасковска област. По толкоз имат Продължаваме Промяната и ГЕРБ-СДС. Въпреки че изкараха над 4% в района, Възраждане няма да имат представител от Хасковска област в Народното събрание. Това сатава ясно от окончателното систематизиране на мандатите, оповестени от Централната изборна комисия (ЦИК).

От Хасковска област по 1 мандат в Народното събрание взимат още Българска социалистическа партия за България и ИТН. Първи и втори в листата на Продължаваме Промяната са Асен Василев и Атанас Атанасов. Василев е лидер и в София. В период до неделя той би трябвало да съобщи от кой регион ще влезе в Народното събрание.

От ГЕРБ-СДС в Народното събрание влизат Делян Добрев и Георги Станков, депутатите от Движение за права и свободи са Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн. Владимир Маринов е определен от Българска социалистическа партия, а доктор Силви Кирилов от Има Такъв Народ. За първи път в историята си социалистите в област Хасково регистрират подобен невисок резултат.

Както към този момент писахме, за Продължаваме Промяната в района гласоподаваха 21 445 гласоподаватели (25.62%), за ГЕРБ-СДС – 18 642 (22.27%), Движение за права и свободи – 13 876 (16.58%), Българска социалистическа партия за България – 8 515 (10.17%), ИТН – 7710 (9.21%) и за Възраждане – 3732 (4.46%) и Демократична България - Обединение – 2954 (3.53%).

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР