ДПС се виждат още по-близо до властта, дори с Карадайъ

...
ДПС се виждат още по-близо до властта, дори с Карадайъ
Коментари Харесай

Журналист: ДПС се виждат още по-близо до властта, дори с Карадайъ на вицепремиерски стол

ДПС се виждат още по-близо до властта, даже с Карадайъ на вицепремиерски стол, разяснява публицист.

" Ако Движение за права и свободи си извърши нормата, която Доган спусне, и Бойко Борисов си извърши нормата, октомври България ще бъде доста по-близо до вицепремиер Карадайъ, само че с мандат на Движение за права и свободи. Дали Политическа партия и Демократична България биха склонни да се прегърнат с Движение за права и свободи? На тези избори това е по-малко допустимо. Но едни избори напролет на 2023-та ще приближат Движение за права и свободи и до другите играчи. " Тази прогноза направи пред БНР журналистът Илхан Андай от уеб страницата " 24 Родопи ".

Реториката до 2 октомври ще бъде една, по-късно ще звучат други песни – евроатлантическа коалиция, национално виновна коалиция, уточни той.

" В предизборното говорене Движение за права и свободи ще си остане същата змия, която никой не желае да прегърне и да влезе с нея през портата на властта. Но още във вечерните часове на 2 октомври тимът на Мустафа Карадайъ ще се окаже по-малко токсичен в съпоставяне с ноември 2021-ва, за всички тези, които ще получат право на уравнение за ново държавно управление, изключително за Бойко Борисов. Това е особеното от всички вотове през 2021-ва и в този момент – във връзка с Движение за права и свободи. "

По върховете на Движение за права и свободи дишат с сдържан оптимизъм и очакване Доган да не ореже съществено кандидатските листи, означи Андай.

" С изключение на " Възраждане ", където рахатът е явен и е на макс, поради упования сериозен растеж, другите съществени играчи се движат пакетно в две групи – на умерените оптимисти и на тези, които съвсем са наплашени от това, което ще се случи на 2 октомври. Движение за права и свободи е в този пакет на умерените оптимисти, в който са още Политическа партия и ГЕРБ ", счита Илхан Андай. По думите му " този път Движение за права и свободи се виждат доста по-близо до властта ".

Движение за права и свободи би трябвало да разчита на обща бездейност и на интензивността в смесените региони, на поддръжка от Турция, в листите на съперниците да няма етническо наличие на избираеми места, както и Делян Пеевски да е в добра форма, с цел да се разширят електоралните територии, разясни журналистът, който подчертава върху " разширение отвън депесарските региони ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР