ДПС се срещна с кандидата за министър-председател с мандата на

...
ДПС се срещна с кандидата за министър-председател с мандата на
Коментари Харесай

Проф. Габровски към ДПС: С работещо правителство ще изтрием петното, което има страната ни

ДПС се срещна с претендента за министър-председател с мандата на ГЕРБ – проф. Николай Габровски.

„ Задачата, с която съм претрупан, е много тежка в тази политическа обстановка.



Желанието ми е в случай че успеем да изградим екип от експерти без ярка политическа багра, които да могат да преведат България през тези сериозни месеци, да избегнем влизането в нов цикъл на предварителни избори.

Защото, в случай че в този момент не съставим държавно управление, има заплаха от последващи и по-следващи избори “, сподели проф. Габровски.

„ Ако има нови изключителни избори, ще изгубим парите по Плана за възобновяване и резистентност, а и нови избори са явен знак, че няма да са последните за годината “, добави проф. Габровски.
От своя страна ръководителят на Движение за права и свободи – Мустафа Карадайъ, го поздрави за “отговорността, която поемате, в тази сериозна за страната обстановка ”.
“Радваме се да чуем, че на политическия терен би трябвало да се търси нормалността. Това не е непозната тематика за Движение за права и свободи.

Ние призоваваме за това от 2016 година Нормалността за нас минава наложително през разговор.
Естествено и обикновено е в такива обстановки да се виждаме и да си приказваме ”, сподели Карадайъ.
“Освен нормалността е нужно и друго. В страната има доста проблеми и с цел да има един кабинет би трябвало да има и изясненост.

Структурата ни на държавно ръководство е доста бюрократична ”, сподели още водачът на Движението за права и свободи и съобщи, че чака от Габровски стратегия за кабинет, която претендентът за министър председател даде обещание да даде.

“По отношение на личен състав желая да ви кажа, че това ще бъдат потвърдени хора, не значи, че тези хора не са се занимавали с политика, по-скоро значи, че те имат престиж измежду жители.
За нас са значими въпросите по какъв начин да се осъществят ограниченията по ПВУ, влизането ни в Шенген, в Еврозоната, за които би трябвало работещ парламент.
Друга значима тематика е корупцията, за който проблем би трябвало да се работи, както и енергийната самостоятелност ”, показа своите цели Габровски.
“Промените в Конституцията и пълномощията на основния прокуро се изпозлват от доста хора като политическа дъвка.
Малко са партиите, които вършат нещо в  общественото пространство. Ние разписахме план за промени в Конституцията.

Видяхме тези, които употребяват тематиката като политическа дъвка какво направиха – нищо ”, сподели Карадайъ.

„ Относно Еврозоната и Шенген ние би трябвало да си зададем въпроса къде е сбъркала България, тъй като до 2010г. всички политици са свършили изключителна потребна работа, с цел да може през 2011г. да се случат решенията на Европейска комисия и институциите на Европейски Съюз, тогава кои са пропуските оттогава до сега- отговорът е неналичието на разговор, дипломация, нормалност в политиката.
С честата промяна на държавни управления и отводът за разговор стигаме до този миг на отвод за присъединение в този момент ”, акцентира още Карадайъ.
“По ПВУ има едни 60 милиарда, които стоят за България, само че не е ясно дали ще ги вземем, тъй като не сме си написали домашното.

Ние би трябвало да поставим най-много старания по какъв метод българските политически партии, властта в България и българската дипломация ще си свърши работата, с цел да докараме европейските средства до българските жители.

На последната ни предизборна акция ние казахме, че ни чака тежка зима, по тази причина би трябвало да пресечем инфлацията, до вероятната степен, което ще стане със опазване на работните места и оправянето с безработицата.

До декември тази година трябваше да са контрактувани оперативните стратегии за лятото на 2023г и да бъдат написани към този момент ограниченията по ПВУ. Всички тези цели изложени от вас, ние работим по тях от години ”, съобщи още Карадайъ.
“За енергийната и продоволствената сигурност ние също ще работим интензивно ”, разяснява още той.
“Ако се въртим в спиралата от избори, то няма по какъв начин да вземем тези 60 милиарда, нито да влезем в Шенген, тъй като казусът там е неналичието на доверие. Няма по какъв начин в случай че няма разговор и конструктивност, в случай че няма работещ парламент и държавно управление това доверие да се построи ”, отвърна на своя страна проф. Габровски.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР